16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Να τι μας άρεσε και τι όχι από το Nokia Lumia 800. Δώρο το hands-on βίντεο…

    Κανονικά τέτοιου είδους περιστάσεις απαιτούν μια διαχείριση. Δηλαδή πως να κρίνεις αντικειμενικά ένα τηλέφωνο που μοιάζει να «αντιγράφει» το πρότυπο σου; Το Lumia 800 στην ουσία είναι ένα Ν9 με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί ανοιχτά. Έστω και αν μετά την παρουσίαση των Windows Phone συσκευών στο Λονδίνο, πολλοί ρωτούσαν το ακατανόμαστο: «γιατί να το επιλέξει κανείς έναντι του Ν9;». Και χαζός να ήσουν καταλάβαινες πως έφερνες του ανθρώπους της εταιρίας σε άβολη θέση. Η ερώτηση όμως είναι επίκαιρη. Γιατί τη στιγμή που το Android κατακλύζει την αγορά και το iOS κρατάει σταθερά ένα μεγάλο μερίδιο, η Nokia είχε μείνει πίσω. Και το ήξερε… Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι αυτό το smartphone.

    Από τη στιγμή πάντως που η απόφαση για το drop-off του MeeGo είναι δεδομένη, όσο ρομαντικός και αν είναι κανείς, θα πρέπει να το πάρει απόφαση. Και να προχωρήσει. Η επόμενη ημέρα της Nokia δε χωράει ρομαντισμούς, βασίζεται αποκλειστικά στα Windows Phone Mango και στόχο έχει να πάρει πίσω το μερίδιο που της ανήκει. Έχοντας σαν σημαία το Lumia 800, οι Φινλανδοί μπορεί να μην διαφημίζουν το hardware (μονοπύρηνος επεξεργαστής στα 1,4GHz, 512MB μνήμης και 16GB storage μόλις), αλλά το περιβάλλον της Microsoft είναι τόσο sleek και smooth όσο πρέπει, έρχεται με μερικές χρήσιμες (made by Nokia) εφαρμογές που εκμηδενίζουν τις όποιες ελλείψεις του λειτουργικού (όπως τους Nokia Maps που εκμεταλλεύονται τον GPS δέκτη) και βεβαίως είναι πανέμορφο. Λειτουργεί βελούδινα, παίζει τις μικρογραφίες τίτλων που θα βρείτε στο Xbox χωρίς προβλήματα και κρατά την ευρωπαϊκή αγανάκτηση του κοινού που είχε συνηθίσει τη Nokia να επενδύει σε δικά της OS απ’ έξω. Ακριβώς γιατί λειτουργεί απροβλημάτιστα, έχοντας ακόμη καλύτερη συμπεριφορά από το επικά σταθερό και με χαρακτηριστική απλότητα iPhone.

    Επίσης, επειδή πήρε την ιδέα από το Ν9, είναι εκπληκτικά φτιαγμένο, με μια μοναδική αίσθηση στο χέρι και ο σχεδιασμός του (ιδίως στο μπλε χρώμα ή στο λευκό που θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα…) δεν παίζεται. Θα σας αρέσει επίσης γιατί μπορεί να μην έχει το πλήθος των εφαρμογών που θα βρείτε στις άλλες πλατφόρμες, αλλά διαθέτει μάλλον τη χρυσή τομή μεταξύ ποσότητας και ποιότητας. Στο τέλος της ημέρας, θα σας μείνει είναι ότι το Lumia 800 αποτελεί ένα πραγματικά ευχάριστο smartphone που τα 1,4GHz του δίνουν φτερά. Μόνο μην το πάρετε σε ροζ. Γράφει ωραία στις photo αλλά το ροζ πάει μόνο στην Paris Hilton…

    Δείτε τώρα και το βίντεο γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

    Related Articles

    11 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles