16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι πιο «ζημιάρηδες» της Ευρώπης αποδεικνύονται οι Έλληνες κάτοχοι smartphones

    [Δ.Τ] Η Square Trade, ηγέτιδα στην παροχή συμβολαίων προστασίας ηλεκτρονικών συσκευών, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς, ανακοίνωσε σήμερα τα στοιχεία έρευνας, που καταδεικνύει ότι την τελευταία διετία οι κάτοικοι των χωρών του μεσογειακού Νότου -με προεξάρχοντες τους Έλληνες- αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν ή να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα τους smartphones, σε ποσοστό περίπου 40% των κατόχων!

    zimiarides

    Η πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήγαγε επί δύο χρόνια η Square Trade, κατατάσσει στο βάθρο των πιο “ζημιάρηδων” τους Έλληνες (40%), τους Ιταλούς (39,8%) και οι Ισπανούς (38,9%). Ακολουθούν η Νορβηγία (37,8%), η Μ. Βρετανία (37,2%) και η Ιρλανδία (37%). Περίπου ο ένας στους τρεις παθόντες περίμενε τουλάχιστον επί 7 ημέρες για να επισκευαστεί η συσκευή του.

    Στον αντίποδα, οι πιο προσεκτικοί ανάμεσα στις 18 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, αναδεικνύονται οι Βέλγοι και οι Πολωνοί, με ποσοστά κάτω του 25% των κατόχων smartphones.

    Ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της Square Trade στην Ευρώπη, δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου είναι λιγότερο προσεκτικοί, μεταξύ των κατόχων κινητών τηλεφώνων». Και πρόσθεσε: «Αν και το ποσοστό των smartphones που έχουν υποστεί βλάβες, ποικίλλει από χώρα σε χώρα, είναι σαφές ότι τελικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν βιώσει ζημιές στο τηλέφωνό τους με κάποιο τρόπο. Το να μιλά και να βαδίζει κανείς είναι μεν ασφαλές, αλλά είναι πιθανό τα -ολοένα και εξυπνότερα- τηλέφωνά μας, να μας βάζουν σε κίνδυνο, αποσπώντας την προσοχή και τη ματιά μας από το δρόμο».

    Καθώς η έρευνα κατέγραψε ένα ποσοστό 53% περιστατικών πρόσκρουσης ανθρώπων πάνω σε άλλους, λόγω απόσπασης της προσοχής τους από τη χρήση του smartphone, ο Kevin Gillan σχολίασε: «Όλοι θα θέλαμε να παραμένουμε διαρκώς “συνδεδεμένοι”, αλλά υπάρχουν και στιγμές που θα χρειαστεί να “κατεβάσουμε διακόπτες”, όπως για παράδειγμα όταν περπατάμε στο δρόμο. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι όσο πιο έξυπνα γίνονται τα κινητά, τόσο πιο συχνά γίνονται τα ατυχήματα».

    Πηγές δεδομένων:
    Προσπαθώντας να καταγράψει περισσότερα σχετικά με την επικράτηση των smartphones, των ατυχημάτων που συνδέονται με αυτά αλλά και των συναφών δαπανών, η Square Trade διεξήγαγε μια online έρευνα για να συλλέξει πληροφορίες από χιλιάδες χρήστες smartphones σε όλη την Ευρώπη. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2014 με την υποστήριξη δύο από τις παγκοσμίως κορυφαίες εταιρείες του είδους: της Qualtrics και της ResearchNow. Δημογραφικά βάρη εφαρμόστηκαν στα αποτελέσματα κάθε χώρας ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα ποσοστά των ατυχημάτων μεταξύ των χωρών είναι συγκρίσιμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles