15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Παραιτήθηκε ο Steve Jobs. Τέλος εποχής για την Apple

    Με μία λιτή επιστολή που διανεμήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Apple, εχθές, ο Steve Jobs υπέβαλλε την παραίτησή του από CEO της Apple.

    24 Αυγούστου 2011

    Έλεγα πάντα πως αν ερχόταν η μέρα που δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και τα καθήκοντά μου ως CEO της Apple, θα ήμουν ο πρώτος που θα σας ενημέρωνε. Δυστυχώς αυτή η μέρα έφτασε.

    Με αυτή την επιστολή παραιτούμαι από τη θέση του CEO. Θα επιθυμούσα να συνεχίσω να υπηρετώ, αν το συμβούλιο το αποφασίσει, ως Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, director και υπάλληλος της Apple.

    Όσον αφορά το άτομο που θα με διαδεχθεί, προτείνω ανεπιφύλακτα να εκτελέσουμε το σχέδιο διαδοχής και να ονομάσουμε τον Tim Cook ως CEO της Apple.

    Πιστεύω πως οι πιο λαμπρές και καινοτόμες μέρες της Apple βρίσκονται μπροστά της και προσδοκώ να τις δω και να συνεισφέρω στην επιτυχία της με ένα καινούριο ρόλο.

    Έχω κάνει κάποιους από τους καλύτερους φίλους μου στην Apple, και σας ευχαριστώ για όλα τα χρόνια που μπόρεσα να δουλέψω μαζί σας

    Steve

    Πιο λιτή και πιο σαφής δεν θα μπορούσε να είναι η επιστολή παραίτησης του Mr. Apple. Το μπαλάκι πια είναι στο γήπεδο του εξαιρετικά έμπειρου Tim Cook. Με 13 χρόνια υπηρεσίας στα ανώτατα κλιμάκια της Apple και την απόλυτη εμπιστοσύνη, τόσο του Jobs όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου, το μόνο που μπορεί να κάνει ο Cook θα είναι να συνεχίσει την επιτυχία της εταιρίας.

    Κύκλοι περί του διοικητικού συμβουλίου θεωρούν πως ο Steve Jobs θα διατηρήσει έναν ενεργό ρόλο, με το δεδομένο ότι το επιτρέπει η υγεία  του. Άλλωστε, αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως έχει συνδέσει την παρουσία του, όχι μόνο με τα προϊόντα μίας εταιρίας, αλλά και την γενικότερη κουλτούρα της, αυτός είναι ο Jobs.

    Με την ανακοίνωση της παραίτησης του Steve Jobs, όσο κι αν ήταν αναμενόμενη, η μετοχή της Apple υπέφερε λίγο, παρουσιάζοντας μικρή πτώση, αλλά είναι λογική η αντίδραση των αγορών σε μία αλλαγή. Το πρόγραμμά της εταιρίας δεν αλλάζει, καθώς η διάθεση του iPhone 5 έχει ήδη δρομολογηθεί.

    Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως ο Steve Jobs έγινε συνώνυμο της καινοτομίας αλλά και μίας σκληρής επαγγελματικής ηθικής που δημιούργησε σχολή, τόσο στο management, όσο και την τεχνολογία. Ο μεγαλύτερος showman στον χώρο της τεχνολογίας κατάφερε να μας κάνει να κρεμόμαστε από κάθε λέξη του κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων των προϊόντων της Apple. Αυτό είναι ένα κληροδότημα – πρόκληση για τον Tim Cook που όλα αυτά τα χρόνια επέλεγε να μην βγαίνει στα φώτα της δημοσιότητας. Τώρα όμως θα το κάνει, και μάλιστα πολύ άμεσα. Σίγουρα θα είναι μουδιασμένος πάνω στην σκηνή. Μπορεί όμως και να αποδειχθεί εντελώς διαφορετικός… θα δείξει.

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles