22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    1.35 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε η μηχανή του Easy Rider!

    Μιλάμε για το road movie των road movies, την ταινία που το 1969 σημάδεψε το σινεμά και όχι μόνο, ένα φιλμ που την αμέσως επόμενη μέρα έγινε κομμάτι της pop κουλτούρας.

    EASYRIDER-SPTI-14.tif

    Στο φιλμ εκτός από τους Dennis Hopper, Peter Fonda και Jack Nicholson που γύριζαν την Αμερική ψάχνοντας για περιπέτεια, γυναίκες, καλά ναρκωτικά, και φυσικά ανοιχτούς λεωφόρους για να ταξιδεύουν, “πρωταγωνιστούσαν” επίσης και οι άκρως εντυπωσιακές μηχανές. Καλύτερη όλων, εκείνη του Fonda με την αστερόεσσα, η “Captain America” όπως λεγόταν, που είχε κάψει τις καρδιές των μηχανόβιων.
    Η αξία λοιπόν της μοναδικής αυτής μηχανής έφτασε στα 1,35 εκ.δολάρια σε δημοπρασία που έγινε το Σάββατο, όπως αναφέρεται στους Los Angeles Times. Η μηχανή ανήκε στον συλλέκτη Michael Eisenberg, που την είχε αγοράσει από τον Dan Haggerty, ο οποίος είχε κάνει ένα μικρό πέρασμα από την ταινία. Ο Haggerty είχε βοηθήσει να φτιαχτούν οι 4 θρυλικές μηχανές της ταινίας, με τις τρεις όμως στην πορεία να κλέβονται. Την τέταρτη την έφτιαξε από όσα ανταλλακτικά είχαν διασωθεί.
    Σίγουρα πάντως μιλάμε για τη μεγαλύτερης αξίας μηχανή στην ιστορία του κινηματογράφου…

    https://www.youtube.com/watch?v=UjlxqANj68U

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles