22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    10 εύκολα τρικ για να βγαίνετε καλύτερα στις φωτογραφίες

    Πόσες φορές έχετε δει φωτογραφίες που σας έχουν τραβήξει οι φίλοι σας και θέλετε να πάρετε την κάμερά τους ή το smartphone τους και να τα σπάσετε; Μπορεί ο λόγος που θέλετε να το κάνετε αυτό να είναι ψυχολογικός, αλλά εδώ θα δείτε 10 μικρά και εύκολα τρικ που θα σας βοηθήσουν να βγαίνετε καλύτερα στις φωτογραφίες και να μην καταλήγετε να σας πιάνει πανικός. Πάμε;

    Photographer

    Κάντε πολλές λήψεις, κρατήστε ελάχιστες

    Οι επαγγελματίες κρατάνε περίπου το 1 έως 10% των λήψεων που έχουν πραγματοποιήσει σε μία φωτογράφηση. Τα μοντέλα, δεν πηγαίνουν απλά σε ένα σκηνικό, παίρνουν μία πόζα και τέλος. Αλλάξτε τη γωνία λήψης, αλλάξτε τη φορά σας, κάντε δοκιμές. Με τις δοκιμές και τα παρακάτω tips θα έχετε πολύ καλύτερες φωτογραφίες τελικά.

    Στάση σώματος και γωνίες

    Στηθείτε με τέτοιο τρόπο ώστε ο λαιμός σας να φαίνεται περισσότερο μακρύς και βγάλτε λίγο πιο έξω το σαγόνι σας. Μην καμπουριάζετε. Κρατήστε τους ώμους σας προς τα πίσω. Αν στέκεστε, στρίψτε ελαφρά και στερεώστε το βάρος του σώματος στο πίσω πόδι. Μην έχετε τα πόδια σας ενωμένα και τους ώμους ίσιους σαν στρατιωτάκια σε παράταξη. Γύρε τε ελάχιστα προς την κάμερα και δώστε γωνίες στο σώμα και το πρόσωπό σας. Αν ο φωτογράφος είναι πιο κοντός από εσάς, επιβεβαιώστε ότι ο φακός βρίσκεται από πάνω σας. Μετακινηθείτε λοιπόν σε ένα σημείο που θα μπορεί να στέκεται σε ψηλότερο επίπεδο ή που εσείς μπορείτε να είστε κάτω από τον φακό. Οι λήψεις κεφαλιού, είναι επίσης καλύτερες όταν φαίνεται μόνο το ένα αυτί.

    Εκφράσεις:

    Γελάστε και χαμογελάστε. Κρατήστε τη γλώσσα σας πίσω από τα δόντια σας. Εστιάστε το βλέμμα σας ελαφρά πάνω από τον φακό. Δοκιμάστε να μην κοιτάζετε απευθείας την κάμερα και δοκιμάστε επίσης διάφορες εκφράσεις προσώπου. Οι αυθόρμητες φωτογραφίες είναι καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες από εκείνες που ο φωτογράφος σας λέει να πείτε «τζατζίκι», με αποτέλεσμα να έχετε μία βεβιασμένη έκφραση και μάτια σφιγμένα.

    Μάτια

    Το κλειδί στη φωτογραφία είναι τα μάτια σας. Είναι δύσκολο να διατηρήσετε μία πόζα και να κρατήσετε και τα μάτια σας προσηλωμένα. Οπότε, πάρτε την πόζα σας, κλείστε μετά τα μάτια και ανοίξτε τα ξανά. Απομακρύνετε το βλέμμα σας από την κάμερα και επιστρέψτε μετά σε αυτή. Κάντε κάτι που κανείς δεν περιμένει. Μιλήστε στο φωτογράφο. Στρέψτε τα μάτια σας προς την πηγή φωτός. Η αντανάκλαση μίας πηγής φωτός στην κόρη του ματιού σας, θα δώσει στο βλέμμα σας ζωντάνια. Αν είστε έξω, σταθείτε στη σκιά και κοιτάξτε προς τον ήλιο. Αν είστε σε εσωτερικό χώρο, ρίξτε το βλέμμα σας σε ένα παράθυρο, υπό γωνία.

    6a00e54ed57af5883301347fc88b8e970c-800wi

    Ρουχισμός

    Αν ξέρετε ότι θα φωτογραφηθείτε, ένα παραπάνω, φορέστε χρώματα που σας κολακεύουν. Μην φοράτε ρούχα με τρελά σχέδια γιατί κινδυνεύετε να κλέψουν εκείνα την προσοχή στη φωτογραφία και όχι εσείς. Αποφύγετε τα καρό ή ριγέ πουκάμισα. Επίσης, επιβεβαιώστε ότι τα ρούχα σας δεν είναι τσαλακωμένα ή με κακό «ζώσιμο» γιατί μπορεί να σας προσθέσει κιλά.

    Μικρές, αναγκαίες πινελιές

    Βεβαιωθείτε πως είστε χτενισμένοι. Κατά το δυνατόν. Αν έχετε κάποιο «ψεγάδι» στο δέρμα σας, καλύψτε το. Φροντίστε ώστε τα δόντια σας να είναι καθαρά και αν τα μάτια σας είναι κόκκινα, χρησιμοποιήστε σταγόνες.

    Φωτισμός

    Μην βγάζετε φωτογραφίες όταν είστε κάτω από το φως το ήλιου ή με το φλας να είναι πολύ κοντά στο πρόσωπό σας. Δεν θα σας κολακεύσει καθόλου και θα δημιουργήσει σκληρές σκιάσεις. Πηγαίνετε στη σκιά και αν χρησιμοποιείτε φλας, βεβαιωθείτε ότι το φλας θα «σκάσει» σε ένα τοίχο. Το μαλακό φως μπορεί να «κρύψει» επιτυχώς μερικές ρυτίδες.

    Φόντο

    Δεν θέλετε το φόντο της φωτογραφίας σας να αποσπά την προσοχή από εσάς. Εκτός αν πίσω σας βρίσκεται ο Μυστικός Δείπνος του Da Vinci που τότε, λόγω συναγωνισμού, καλό είναι να μην βρίσκεστε εσείς στη φωτογραφία. Επιλέξτε ένα καθαρό και απλό φόντο που θα είναι σε αντίθεση με εσάς. Αν έχετε σκούρα μαλλιά, μείνετε μακριά από το οποιοδήποτε σκούρο ή μαύρο φόντο. Αν φοράτε λευκά ρούχα, δεν θα θέλατε να στέκεστε μπροστά από ένα λευκό φόντο. Όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία, το θέμα της δεν είναι τα παιδάκια αλλά η κόκκινη μπογιά…

    photo31

    Χορέψτε

    Προσπαθήστε να μην είστε σφιγμένοι. Χορέψτε και κουνήστε λίγο το κορμί σας για να χαλαρώσετε.

    Εκμεταλλευτείτε τα αντικείμενα

    Κάντε κάτι με τα χέρια σας, ή εκμεταλλευτείτε αντικείμενα που είναι γύρω σας. Αν έχετε ένα μήλο στα χέρια, παίξτε με αυτό. Αν φοράτε γυαλιά ηλίου και στέκεστε να φωτογραφηθείτε, βγάλτε τα και, κρατήστε τα στα χέρια σας.

    Οι συμβουλές αυτές δίνονται από την Mira Zaslove επαγγελματία φωτογράφο στο MenloParkτης Καλιφόρνια των ΗΠΑ και συνεργάτη του petapixel.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles