19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    10 ηθοποιοί που θυσίασαν το σώμα τους για χάρη ενός ρόλου

    Ανά καιρούς έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες σχετικά με ηθοποιούς που για τις ανάγκες ενός ρόλου έκαναν τρομερές θυσίες. Υπερβολικό make-up, απόλυτη ταύτιση με το ρόλο, τραυματισμοί και απώλεια βάρους είναι κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα “δεινά” που πέρασαν οι stars του Hollywood. Ας δούμε λοιπόν 10 από αυτές τις ιστορίες, που ίσως δεν γνωρίζατε.

    5-2

    1) Daniel Day Lewis, My Left Foot

    Ο Lewis είναι γνωστός για την απόλυτη αφοσίωση και ταύτιση με τους ρόλους που δέχεται να υποδυθεί, κάτι που του χαρίζει με μεγάλη ευκολία Oscar. Συγκεκριμένα στην ταινία “My Left Foot”, ο Lewis υποδύεται έναν χαρακτήρα που έχει πρόβλημα παράλυσης σε όλο το σώμα, εκτός από το αριστερό του πόδι και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν σηκώθηκε ούτε μία φορά από την αναπηρική του καρέκλα, ενώ ανάγκαζε τα υπόλοιπα μέλη να τον μετακινούν σε διάφορα μέρη.

    2) Christian Bale, The Machinist

    Ο Bale επίσης φημίζεται για την απόλυτη αφοσίωση του στους ρόλους, αλλά για χάρη του “Machinist”, ίσως το παράκανε λίγο. Για να υποδυθεί τον χαρακτήρα του, που πάσχει από insomnia και ανορεξία, ο Bale έφτασε να ζυγίζει περίπου 54 κιλά, αφού έτρωγε μόνο κονσέρβες και μήλα. Την επικίνδυνη “δίαιτα” του, την σταμάτησαν οι γιατροί όταν είδαν ότι απειλούσε τη ζωή του. Περιττό να σας πούμε, πως ο Bale έπρεπε να πάρει πίσω γρήγορα όλα τα χαμένα κιλά, καθώς επόμενη ταινία του ήταν το Batman Begins.

    3) Robert De Niro, Cape Fear

    Ο De Niro το 1991, στο φιλμ “Cape Fear”, υποδυόταν έναν πρώην κατάδικο που κατηγορήθηκε για βιασμό. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, είναι ότι ο ηθοποιός πλήρωσε έναν οδοντίατρο για να του καταστρέψει κάποια από τα δόντια του, έτσι ώστε να φαίνονται σάπια, ενώ αργότερα πλήρωσε ακόμα περισσότερα για να τα ξαναφτιάξει.

    4) Jim Carrey, Man on the Moon

    Τον κωμικό Andy Kaufman υποδυόταν ο Carrey στη ταινία “Man on the Moon”, ο οποίος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αρνήθηκε να σταματήσει να παίζει το ρόλο του. Δεν απαντούσε σε κανέναν εάν δεν τον αποκαλούσαν Andy, ενώ ανέπτυξε ειδικά τικ και κινήσεις του Andy. Επίσης έκανε και πολλές φάρσες στα μέλη του συνεργείου, κάτι που συνήθιζε να κάνει και ο γνωστός κωμικός.

    5) Heath Ledger, The Dark Night

    Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί τον αποκαλούν ως ο καλύτερος villain που πέρασε ποτέ από τον κινηματογράφο. Ο Ledger για να μπει στο κλίμα του ψυχάκια Joker, για την ταινία “Dark Knight”, απομόνωσε τον εαυτό του για έναν μήνα σε ένα διαμέρισμα και ανέπτυξε παράνοια και insomnia, καθώς κοιμόταν μόνο δύο ώρες την ημέρα. Επίσης, κρατούσε ένα ημερολόγιο για το χαρακτήρα του, στο οποίο βρέθηκαν τρελά κείμενα. Η δέσμευση του με τον χαρακτήρα του χάρισε το Oscar, αλλά ήταν καθοριστική καθώς τον οδήγησαν στα υπνωτικά χάπια και στον τραγικό του θάνατο.

    6) Mickey Rourke, The Wrestler

    Ο Rourke στην ταινία “The Wrestler” υποδυόταν έναν παλαιστή, Smackdown φάση για να καταλάβετε. Σε μια σκηνή ο Rourke πρέπει να σχίσει το μέτωπο του με ένα ξυράφι, για να δείξει στο κοινό ότι έχει πληγωθεί από τις γροθιές του αντιπάλου του. Αυτό που δεν γνώριζε ο σκηνοθέτης είναι ότι ο ηθοποιός είχε πάρει μαζί του αληθινό ξυράφι και έσκισε στα αλήθεια το μέτωπο του και δεν χρησιμοποίησε το προσθετικό μέτωπο που του είχαν φτιάξει.

    7) Ellen Sandweiss, The Evil Dead

    Στο κλασικό θρίλερ του 1981 “Evil Dead”, η Sandweiss σε μια σκηνή τρέχει μανιωδώς μέσα στο δάσος. Η σκηνή αυτή όμως, πήρε αρκετές ώρες και γυρίστηκε αρκετές φορές, στο κρύο κιόλας του χειμώνα. Η Sandweiss ήταν ξυπόλυτη και οι δημιουργοί ανακάλυψαν πολλές κηλίδες αίματος από τα κοψίματα που δέχτηκε η ηθοποιός, με το εντυπωσιακό να είναι ότι δεν σταμάτησε να τρέχει.

    8) Leonardo DiCaprio, Django Unchained

    Ο DiCaprio στη σκηνή της αποκάλυψης στο Django Unchained, οργίζεται και χτυπάει με δύναμη το χέρι του στο τραπέζι. Αυτό που δεν γνώριζε όμως, είναι ότι στο τραπέζι υπήρχε ένα κομμάτι γυαλιού, με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να κόψει βαθιά το χέρι του. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν σταμάτησε να γυρίζει τη σκηνή παρόλο που αιμοραγόσουσε, αλλά αυτοσχεδίασε κιόλας, τρίβοντας το γεμάτο με αίμα χέρι του στο πρόσωπο της ηθοποιού Kerry Washinton, κάτι που φυσικά άρεσε στον σκηνοθέτη Tarantino.

    https://www.youtube.com/watch?v=OEofBHTrwzQ

    9) Rebecca Romijn, X-Men

    Η Romijn παρόλο που είναι γνωστή στον κόσμο για την ερμηνεία της στο ρόλο της Mystique στις ταινίες X-Men, κανείς δεν φανταζόταν πως το make-up της ήταν αρκετά χρονοβόρο και κουραστικό. Συγκεκριμένα στην αρχή έπαιρνε περίπου 10 ολόκληρες ώρες, ενώ ο λιγότερος χρόνος που έφτασε να παίρνει ήταν 4 ώρες. Και όλα αυτά χωρίς κανένα διάλειμμα…

    10) Anna Hathaway, Les Misérables

    Η Hathaway όχι μόνο έκοψε τα μαλλιά της για τις ανάγκες της ταινίας “Les Misérables”, αλλά έπρεπε να χάσει και κάποιο βάρος, για να μοιάζει με φτωχή και πεινασμένη γυναίκα. Επίσης πριν ξεκινήσει το γύρισμα, καθόταν και έκλαιγε στο καμαρίνι της, έτσι ώστε να φαίνεται στο πρόσωπο της πόσο πληγωμένη ήταν. Όλα αυτά βέβαια της χάρισαν και το Oscar Β’ Γυναικείου ρόλου.

     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles