23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    10 λόγοι που το Nokia 3310 είναι καλύτερο από το Samsung Galaxy S4

    Τσιμπήσατε από τον τίτλο, ε; Καλά κάνατε. Γιατί πραγματικά αυτό το συγκριτικό αφορά το Samsung Galaxy S4, την δεύτερη πιο επιτυχημένη σε πωλήσεις συσκευή για φέτος. Και αφορά και το ιστορικό Nokia 3310, ένα κινητό που με την κυκλοφορία του το 2000, έχει περάσει στη σφαίρα του θρύλου.

    Ringtone-composer

    Θα πείτε, «μα τι σχέση έχει ο μίνι υπολογιστής που είναι το S4 με το εντελώς basic εργαλείο που είναι το Nokia 3310;». Έχει μία και μοναδική, θεμελιώδη σχέση. Είναι και τα δύο κινητά τηλέφωνα. Κι αυτό αρκεί για το πιο παράδοξο συγκριτικό τεστ που υποδεικνύει τους 10 τομείς που το Nokia 3310 είναι καλύτερο από το S4:

    Επισκευασιμότητα

    Τα panels του 3310 μπορούσαν να αντικατασταθούν πάρα πολύ εύκολα, αν είχαν γρατζουνιστεί ή σπάσει. Δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μία πολύ απλή συσκευή. Η επισκευή του Samsung Galaxy S4 όμως, είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο, τεχνική εξειδίκευση και κυρίως, χρήμα.

    Ανθεκτικότητα

    Το Nokia 3310 είχε φτιαχτεί για να αντέχει τα πάντα, την πιο σκληρή κακοποίηση. Κι απ’ την άλλη, δεν ήταν πολλά εκείνα τα εξαρτήματά του που μπορούσαν να σπάσουν. Το S4 από την άλλη, με την οθόνη των 5 ιντσών, μπορεί να υποστεί σοβαρή ζημιά μετά από κάποιες πτώσεις και η οθόνη του είναι επιρρεπής σε γρατζουνιές και ρωγμές.

    Αυτονομία

    Αν αγοράσετε το Samsung Galaxy S4 κατά πάσα πιθανότητα θα το φορτίζετε μία φορά την ημέρα, ανάλογα πόσο το χρησιμοποιείτε. Με το 3310 όμως, μπορούσατε να περάσετε πάρα πολλές μέρες χωρίς φόρτιση. Θα πείτε, μα δεν μπορούσες να κάνεις πολλά πράγματα με αυτή τη συσκευή. Τις περισσότερες ώρες την είχες σε αναμονή και την χρησιμοποιούσες για να πάρεις τηλέφωνο. Ναι, αλλά εκείνη τη στιγμή που θα ήθελες να πάρεις τηλέφωνο, θα είχες την μπαταρία να το κάνεις. Με το S4 και τα περισσότερα άλλα smartphones, αυτή η σιγουριά έχει πετάξει από το παράθυρο.

    Τιμή

    Price

    Το S4 έχει βγει στην αγορά σε τιμή άνω των 600 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι πολλαπλάσιο της τιμής που είχε το 3310 όταν κυκλοφόρησε. Ενώ αν θέλετε να αγοράσετε ένα τώρα, θα μπορείτε να το βρείτε μεταχειρισμένο στο eBay με περίπου 20 δολάρια. Και πάλι θα μπορείτε να παίρνετε τηλέφωνο ή να λαμβάνετε SMS.

    Χρήση στο εξωτερικό περιβάλλον

    Η Super AMOLED οθόνη του S4 είναι φανταστική. Τα χρώματα είναι απίθανα και είναι χαρά να την χρησιμοποιείς. Όχι όμως όταν βγαίνετε έξω και πέφτει ο ήλιος πάνω της. Τότε, βλέπετε ελάχιστα έως τίποτα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν είχατε ποτέ με το Nokia 3310. Ακόμα κι αν είσαστε στη Σαχάρα, η μονόχρωμη LCD του, δεν σας έκρυψε τίποτα κάτω από το φως του δυνατού ήλιου.

    Ένταση κουδουνίσματος

    Ringtone-loudness

    Το Samsung Galaxy S4 διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά ηχεία που έχουμε δει στα smartphones που κυκλοφορεί. Το κουδούνισμά του, ακούγεται αρκετά δυνατά. Η απόσταση από την οποία όμως μπορούσε κανείς να ακούσει το κουδούνισα του 3310 από το μονοφωνικό ηχείο του, το έκανε να μοιάζει με σειρήνα προειδοποίησης βομβιστικής επιδρομής. Στην εποχή του Nokia 3310 δεν υπήρχε η δικαιολογία «δεν το άκουσα». Ακόμα κι αν βρισκόσασταν δίπλα σε γεωτρύπανο.

    Το προσωποποιημένο ringtone

    Αυτό το απλοϊκό τηλεφωνάκι, διέθετε ένα εργαλείο που σας επέτρεπε να συνθέσετε το δικό σας ringtone, το απολύτως δικό σας, και να αποθηκεύσετε 5 από αυτά στη συσκευή σας. Τέτοια προσωποποίηση δεν διαθέτει το S4. Σας επιτρέπει όμως να χρησιμοποιήσετε ένα τραγούδι που είναι αποθηκευμένο στη συσκευή, ως ringtone.

    Προ-εγκατεστημένα παιχνίδια

    Όταν πήγαινες να αγοράσεις το Nokia 3310, έβλεπες πως είχε προεγκατεστημένα το Pairs II, το Space Impact, το Bantumi και το εξαιρετικά δημοφιλές Φιδάκι. Αυτό ήταν. Δεν μπορούσες να έχεις τίποτε άλλο, αλλά αυτά τα είχες out of the box. Στην περίπτωση του S4 όμως, ενώ η συσκευή υποστηρίζει χιλιάδες φανταστικά παιχνίδια, δεν έχεις κανένα προεγκατεστημένο.

    Κλήσεις έκτακτης ανάγκης

    Στην απευκταία περίπτωση, που έχετε κάποιο ατύχημα και πρέπει να καλέσετε το 100 ή το 112, με το Nokia 3310 μπορούσατε να καλέσετε αμέσως από την οθόνη κλειδώματος. Δηλαδή, η συνομιλία σας με την αστυνομία παραδείγματος χάριν, πραγματοποιούνταν με 4 πατήματα κουμπιών. Στην ίδια περίπτωση, με το Samsung Galaxy S4, πρέπει: να ξεκλειδώσετε την lock screen, να ανοίξετε την εφαρμογή του τηλεφώνου, να ανοίξετε τον dialer και μετά να πληκτρολογήσετε το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση πραγματικής έκτακτης ανάγκης, αυτά τα 10 δευτερόλεπτα παραπάνω που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε την κλήση, ίσως είναι και αυτά που μπορεί να κρίνουν τη ζωή σας.

    Κλεφτομαγνήτης

    Σκεφτείτε το ενδεχόμενο. Αν ένας κλέφτης κινητών σας δει με ένα Samsung Galaxy S4 στο χέρι, θα αρχίσει να σχεδιάζει πώς θα σας το κλέψει για να το «εκποιήσει» στην αγορά με μεγάλο αντάλλαγμα. Αν σας δει με ένα Nokia 3310 στο χέρι, όχι μόνο δεν θα μπει στον κόπο, αλλά ίσως και σας προτείνει συνεργασία γιατί θα νομίζει ότι το έχετε ανάγκη, έτσι δεν είναι;

     Το παραπάνω συγκριτικό «στήθηκε» από τους συντάκτες του Phone Arena και, όσο κι αν πιστεύουμε πως είναι εξωφρενικό να συγκρίνεις δύο συσκευές που έχουν μεταξύ τους μία τεράστια ιστορική και τεχνολογική απόσταση να τις χωρίζει, εξακολουθούμε και υποστηρίζουμε τα αυτονόητα που τείνουμε να ξεχνάμε: οι συσκευές που αγοράζουμε για να επικοινωνούμε όσο είμαστε mobile, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να καλύπτουν αυτή τη βασική ανάγκη μας. Να μπορούμε να επικοινωνούμε στις εξωτερικές συνθήκες που υπάρχουν στη ζωή μας. Όλα τα υπόλοιπα, μπορεί κανείς και να τα πει λεπτομέρειες, έτσι δεν είναι;

    Υ.Γ. Κι αν θέλετε ένα 11ο λόγο που το Nokia 3310 είναι καλύτερο από το S4, κάνετε μία μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρείτε τα internet memes που έχουν δημιουργηθεί για το 3310. Είναι τόσα πολλά και τόσο αστεία που δεν θα βρείτε παρόμοιά τους για καμία άλλη συσκευή κινητού… (ίσως για το iPhone 5, αλλά για άλλους λόγους)

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles