22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    11 Φεβρουαρίου 2012 @Σύνταγμα Stop #Acta Now (Φωτορεπορτάζ)

    Ναι λοιπόν, η πρώτη κινητοποίηση εναντίον της εμπορικής συμφωνίας ACTA στην Ελλάδα είναι πραγματικότητα. Με μεγάλη κινητοποίηση τόσο μέσω φορέων όπως το Κόμμα των Πειρατών όσο και μέσα από διάφορες ομάδες μέσα στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, G+ κ.α.) Οι οργανωμένες κινητοποιήσεις που γνωρίζαμε εμείς, είχαν οριστεί στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα ενώ από το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη.

    Το digitallife.gr, πήρε την χειροποίητη μάσκα του και κατέβηκε στην πλατεία Συντάγματος για να συμμετάσχει από κοντά στην πρώτη κινητοποίηση επί Ελληνικού εδάφους ενάντια στην συμφωνία AntiCounterfeiting Trading Agreement.

    Περίπου 500 άτομα μαζεύτηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο από τη Βουλή των Ελλήνων, ελάχιστοι με μάσκες, καθώς δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο για κάποιο λόγο και, δήλωσαν παρόν στον αγώνα για την ελευθερία λόγου στο internet που, ειδικά αυτό τον καιρό, έχουμε τόσο ανάγκη. Στο πεζοδρόμιο στήθηκε και ένα πρόχειρο workshop με παιδιά που έφτιαχναν χειροποίητα αυτοκόλλητα που έγραφαν “ACTA” σε σχήμα Χ και τοποθετούσαν στο στόμα τους, υποδηλώνοντας την λογοκρισία που θα επέλθει αν προχωρήσει η συμφωνία αυτή.

    Δείτε το φωτορεπορτάζ του digitallife.gr και μείνετε «συντονισμένοι» για το επόμενο ραντεβού που θα μας «κατεβάσει» στο δρόμο για να πούμε Stop #Acta Now. Ευχόμαστε, στην επόμενη κινητοποίηση ο κόσμος να είναι ακόμα περισσότερος και ακόμα πιο δυναμικός. Μην ξεχνάτε… στην Τσεχία και τη Γερμανία οι διαμαρτυρίες κατόρθωσαν να πείσουν τις εκεί κυβερνήσεις να επανεξετάσουν την συμμετοχή τους στη συμφωνία. Γιατί όχι κι εδώ; Ειδικά τώρα;


    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles