20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ο 13χρονος Dionuchc που κατηγορείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μιλάει για την περιπέτειά του

    Έκπληξη είχε προκαλέσει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ταυτοποίηση ενός 13 χρονου, μέλους της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής, στον οποίο απέδωσαν μεταξύ άλλων και το defacement της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και άλλων «παραβιάσεων». Η έκπληξη δεν αφορούσε μόνο το νεαρό της ηλικίας του Dionuchc, αλλά και το γεγονός ότι θεωρήθηκε υπεύθυνος για ένα σωρό επιθέσεις, μεταξύ αυτών και αρκετές «υψηλού προφίλ». Μετά την ανακοίνωση αυτή της Δίωξης, ήρθε η σειρά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να στήσουν μία σειρά από σενάρια για την δράση του, τις διασυνδέσεις του με τους Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous που τον βοήθησαν να εντοπίσει τους ανθρώπους που τον «κάρφωσαν» στις διωκτικές αρχές, αλλά και το είδος της δραστηριότητάς του.

    Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο 13χρονος Dionuchc στο secnews.gr, λύνει τη σιωπή του και θέτει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά, την σκοπιά ενός ευφυέστατου παιδιού που ασχολήθηκε με το white-hat hacking μαθαίνοντας παράλληλα τον κόσμο του internet και των ζητημάτων ασφαλείας.

    Στη συνέντευξη, μέρος της οποίας θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη εδώ, ο 13χρονος Dionuchc αποκαλύπτει την δραστηριότητά του. Μιλάει αναλυτικά για το πώς ασχολήθηκε με τους υπολογιστές από τα 10 του χρόνια και τι τον οδήγησε να αρχίσει να εξερευνά τον κόσμο του hacking.

    Είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τις αιτιάσεις του 13χρονου, όπως και το σκεπτικό του για την ενασχόληση με το hacking. Τις πρώτες απόπειρες, τις δοκιμές για να βρει κενά ασφαλείας σε θεσμικές, Ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες, αλλά και η τακτική «ενημέρωσης» των administrators για τα ευρήματά του.

    Το ερώτημα που παραμένει στο μυαλό όλων όσων έμαθαν αρχής εξ αρχής για την δραστηριότητα του 13χρονου, αφορά το μέλλον ενός παιδιού σαν κι αυτό, εδώ στην Ελλάδα. Ποιες μπορεί να είναι οι προοπτικές του και κατά πόσον σε αυτή τη χώρα, μπορούν να αξιοποιηθούν μυαλά σαν κι αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μέλη που έχουν ταυτοποιηθεί από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και βρίσκονται στην «τρυφερή» ηλικία κάτω των 20 ετών. Και ακόμα περισσότερο, όπως εύστοχα επισημαίνουν και οι συντάκτες του secnews, πόσα από αυτά τα παιδιά μπορούν να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους εντός σχολείου, μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων πληροφορικής που παρέχονται;

    Ίσως δεν είναι καιρός να αναρωτιόμαστε για τέτοια πράγματα, λόγω της κρίσης. Είναι πάντα ευκαιρία όμως, να αρχίσουμε να εκτιμάμε ανθρώπους και μυαλά που λειτουργούν «αλλιώς», πέρα από τα στερεότυπα που υπήρχαν κάποιες άλλες εποχές. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα τρωτά του συστήματος, ακόμα κι αν αυτό είναι υπολογιστικό, είναι πολύτιμοι και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ακόμα και στην Ελλάδα.

    Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Dionuchc θα το βρείτε εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles