21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    15 χρόνια iPod

    Τα 15α γενέθλιά του γιόρτασε χθες το iPod της Apple, μία συσκευή που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο χώρο της τεχνολογίας και έκανε πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου του 2001. Μία συσκευή που άλλαξε τα MP3 players για πάντα, όπως άλλαξε όμως και την Apple για πάντα: από μία εταιρεία που έως τότε ήταν μία κατασκευάστρια υπολογιστών, σε μία που από τότε και στο εξής πρωταγωνιστεί στην αγορά των consumer προϊόντων.

    original-apple-ipod

    Η “θρυλική” συσκευή είχε κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2001 με ένα σλόγκαν που είχε κάνει αίσθηση: “1.000 τραγούδια στην τσέπη σας”. Το παρθενικό μοντέλο κόστιζε 399 δολάρια, είχε λευκή ή μαύρη σχεδίαση και σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 5GB. Ήταν η πρώτη φορά που η Apple λάνσαρε συσκευή με click wheel και το καινοτόμο UI της έμελλε να αφήσει εποχή, τουλάχιστον μέχρι να αντικατασταθεί από τις οθόνες αφής…

    Το iPod απογειώθηκε τον Απρίλιο του 2003 με το λανσάρισμα του iTunes, ενώ, το Σεπτέμβριο του 2007, η Apple εισήγαγε το iPod touch – το πιο δημοφιλές μοντέλο iPod όλων των εποχών.

    ipod

    Γιορτάζοντας τα 15 του χρόνια, το iPod έχει λίγο-πολύ αντικατασταθεί από τα smartphones και τα iPhone σε πολλές περιπτώσεις κρατούν τη θέση του στην καθημερινότητά μας.

    Και μία υπενθύμιση: Το πρώτο μουσικό τηλέφωνο της Apple (σε συμφωνία με τη Motorola) δεν ήταν το iPhone αλλά, όπως σας έχουμε γράψει, το ROKR E1, που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 από τον Steve Jobs και ήταν η πρώτη συσκευή με iTunes.

    Χρόνια πολά iPod!

    https://www.youtube.com/watch?v=SYMTy6fchiQ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles