16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Eagle 360: το ελαστικό του μέλλοντος από την Goodyear

    Με το βλέμμα στο μέλλον φαίνεται πως βρίσκονται οι τεχνικοί/σχεδιαστές της Goodyear και αυτό μόνο καλό μπορεί να αποδειχθεί για εμάς, την οδική ασφάλειά μας και… τα αυτοκίνητά μας. Ο λόγος για το φουτουριστικό Eagle 360, ένα ελαστικό επόμενης γενιάς που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σαλόνι αυτοκινήτου στη Γενεύη (Geneva Motor Show) που γίνεται αυτές τις ημέρες.

    eagle-360-de-goodyear-2-720x720

    To Eagle 360 φυσικά δεν μπορούμε να το «φορέσουμε» άμεσα στα αυτοκίνητά μας, αφού δεν προορίζεται για αυτά. Αντιθέτως είναι σχεδιασμένο για τα οχήματα του μέλλοντος, έχει σφαιρικό σχεδιασμό και μπορεί να αιωρείται κάτω από τον «θόλο» του οχήματος, με κάποια φουτουριστική τεχνολογία αντίστοιχη αυτής των maglev τραίνων που επιτυγχάνουν υψηλές ταχύτητες με τη βοήθεια μαγνητών. Σύμφωνα με την Goodyear η άνεση που θα προσφέρει το συγκεκριμένο ελαστικό στον επιβάτη είναι απαράμμιλη αφού δεν θα υπάρχουν πλέον κραδασμοί, ενώ σημαντικό προσόν του αναμένεται να είναι και η δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών, επιτυγχάνοντας την μετακίνηση του οχήματος προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς μανούβρες. To καλύτερο όμως θα είναι οτι με ελαστικά που κινούνται προς 360 μοίρες, δεν θα ανησυχείτε για το παρκάρισμα, αφού μία παράλληλη κίνηση προς τα δεξιά ή αριστερά (μιας ελεύθερης θέσης parking) θα είναι αρκετή για να παρκάρετε.

    Οι τεχνικοί της Goodyear ισχυρίζονται τέλος οτι τα ελαστικά Eagle 360 θα μπορούν να «διαβάζουν» τις ιδιαιτερότητες του οδοστρώματος (αν οδηγείτε σε πάγο, βρεγμένο δρόμο κλπ), θα ενημερώνουν το όχημα (και κατά συνέπεια τον οδηγό) για την κατάστασή τους, ακόμα και τις Αρχές (ασύρματα) για προβλήματα στο οδόστρωμα ώστε να επιδιορθωθούν άμεσα (σε κάποια άλλη πολιτισμένη χώρα φυσικά).

    Όλα αυτά αποτελούν σχέδια για το μέλλον φυσικά, δεν πρόκειται να τα δούμε στο κοντινό μέλλον αλλά -duh- δεν κάνει κακό να ονειρευόμαστε, έτσι δεν είναι;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles