13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    2.100 απολύσεις για τη Microsoft

    Τον Ιούλιο, ο Satya Nadella είχε ανακοινώσει τον “σοκαριστικό” αριθμό των 18.000 περικοπών θέσεων εργασίας για τη Microsoft μέσα σε ένα χρόνο και, μετά το πρώτο “κύμα” των 13.000 που έφυγαν σχεδόν άμεσα, τώρα έρχεται η ώρα για κάποιους ακόμη να εγκαταλείψουν την εταιρεία.

    microsoft-way

    Η απόλυση έφτασε, λοιπόν, για 2.100 εργαζομένους της Microsoft την Πέμπτη, 747 από τους οποίους προέρχονται από την περιοχή του Seattle και του Redmond όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της. 3.000 ακόμη εργαζόμενοι θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με το “πλάνο” της αμερικανικής εταιρείας και του ίδιου του Satya Nadella, που έχει δηλώσει πως επιθυμεί μία περισσότερο “ευέλικτη” Microsoft.

    Όπως έχει γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή, από το σύνολο των 18.000 ατόμων που θα αφήσουν την εταιρεία, 12.500 αφορούν εργαζόμενους στο τμήμα υπηρεσιών και συσκευών της Nokia, η “απορρόφηση” του οποίου από τη Microsoft ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό. Πρόκειται για ένα από τα “χτυπήματα” για τη Nokia που ακολούθησαν την εξαγορά, μαζί με άλλα όπως η ανακοίνωση εγκατάλειψης των “Android” Nokia X smartphones, αλλά και η πρόσφατη διαρροή της απόφασης της Microsoft να σταματήσει να χρησιμοποιεί το brand Nokia συνολικά στα προϊόντα της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles