13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η BMW χρησιμοποιεί το HTC Vive για τον σχεδιασμό νέων οχημάτων

    Με το VR να είναι το next big thing του 2016, ήταν απλά θέμα χρόνου άλλα τμήματα της αγοράς – όπως η αυτοκινητοβιομηχανία- να ξεκινήσουν να βασίζονται σε αυτό για την εξέλιξη των συστημάτων τους. Η BMW χρησιμοποιεί αντίστοιχες τεχνολογίες από το 2009 – σύμφωνα με δήλωση των υπευθύνων της εταιρίας- και πλέον προχωρά ένα βήμα παραπέρα βασιζόμενη στο HTC Vive για τον σχεδιασμό των επόμενων, φουτουριστικών οχημάτων της.

    bmwfeat-ed

    Στα σχεδιαστήρια των Γερμανών λοιπόν, οι τεχνικοί τους θα μπορούν – φορώντας ένα HTC Vive– να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το εσωτερικό μελλοντικών οχημάτων της εταιρίας καθώς και μικρές λεπτομέρειες του εξωτερικού σχεδιασμού τους, για τον εντοπισμό σφαλμάτων ή την ακόμα μεγαλύτερη βελτίωσή τους. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία οι τεχνικοί της BMW θα μπορούν να μπαίνουν στην θέση του οδηγού (του εικονικού οχήματος) και σε φανταστικές πόλεις VR, να το οδηγούν σε… πραγματικές συνθήκες κίνησης!

    vive2

     

    Με αυτό τον τρόπο οι μηχανικοί της εταιρίας θα μπορούν να εντοπίζουν προβλήματα στη θέση του παρμπρίζ, των τμημάτων του ταμπλώ κ.α. ώστε να τα τοποθετούν στην καλύτερη δυνατή θέση για τον οδηγό. Όταν το «εικονικό» τμήμα της εξέλιξης ενός οχήματος φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, τα… VR headsets της HTC θα μπαίνουν στην άκρη και η πραγματική κατασκευή του αυτοκινήτου θα ξεκινά για να επιβεβαιωθούν και στην πράξη οι αλλαγές. 

    BMW1

    Προφανώς και η όλη διαδικασία έχει και το πλεονέκτημα του χρόνου, αφού ο σχεδιασμός σε VR ενός οχήματος είναι πολύ πιο γρήγορος από τον σχεδιασμό (και την υλοποίηση) στην πραγματικότητα. Φανταστείτε λοιπόν το κοντινό μέλλον στα κεντρικά σχεδιαστήρια της BMW, με τεράστια γραφεία γεμάτα με τεχνικούς/υπαλλήλους να φοράνε HTC Vive και να κουνάνε τα χέρια τους με τα controllers του headset μπροστά από τα εικονικά τους μονιτορ! Αστείο ίσως… αλλά σύντομα πραγματικότητα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles