15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Airbus: ετοιμάζει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο μέχρι το τέλος του 2017!

    Δυναμικά συνεχίζει την παρουσία της στον χώρο της τεχνολογίας η Airbus, αφού μετά την μεγάλη επιτυχία της στον χώρο των επιβατικών αεροσκαφών, μάλλον ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και στην – ανύπαρκτη μέχρι στιγμής- αγορά των ιπτάμενων αυτοκινήτων! Όλα αυτά είναι επίσημα σημειώστε, αφού η ίδια η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα το εγχείρημά της να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον τα προβλήματα κίνησης στους δρόμους που προκαλεί η αυξημένη αστικοποίηση σε όλο τον κόσμο.

    vro5wcg8qzmgopb0mgvb

    Στον δικτυακό της τόπο, η εταιρεία αναφέρεται στις προσπάθειες της προς αυτή την κατεύθυνση και η δοκιμή του πρώτου δοκιμαστικού οχήματος αναμένεται περί το τέλος του 2017. Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας που απαιτείται για την ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων (μπαταρίες, κινητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα αεροπλοΐας) υπάρχει ήδη. Αυτό που μένει να εξελιχθεί είναι η ανάπτυξη συστημάτων που θα επιτρέπουν στο ιπτάμενο αυτοκίνητο να αντιλαμβάνεται με ακρίβεια το περιβάλλον του και να αποφεύγει τυχόν εμπόδια.

    Science fiction illustration of a future city street with space cruiser and other aerial traffic overhead in hazy sunshine, 3d digitally rendered illustration.

    Υπάρχουν σχέδια για αξιοποίηση του τελικού προϊόντος ως υπηρεσία ιπτάμενου ταξί, το οποίο θα λειτουργεί συνδυαστικά μέσω των smartphones των ενδιαφερόμενων χρηστών. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, αναμένεται μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως για τη νέα εφεύρεση, η οποία θα καλύψει ανάγκες εκατομμυρίων κατοίκων πόλεων και οδηγών αυτοκινήτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles