20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    5 λόγοι που οδηγούν το smartphone σας σε υπερθέρμανση

    Ένα smartphone που υπερθερμαίνεται μόνο με λίγα λεπτά χρήσης σίγουρα δε θα το θέλατε… Τι φταίει όμως και η συσκευή σας είναι μονίμως “στα κόκκινα”;

    smartphone-heating

     Το secnews.gr μεταφέρει πέντε λόγους -πέντε λάθη- που οδηγούν το smartphone σας σε υπερθέρμανση. Και πώς αυτά μπορούν να προληφθούν.

    1. Κακή μπαταρία

    Πάντα συνιστάται να αλλάζετε τη μπαταρία σας μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αλλά οι περισσότεροι χρήστες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους με την παλιά μπαταρία μέχρι να αδειάσει εντελώς. Μια παλιά μπαταρία παρέχει ελαφρώς λιγότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται, αλλά αυτή η διαφορά είναι τόσο μικρή ώστε να περνά απαρατήρητη. Ο επεξεργαστής του τηλεφώνου σας προσπαθεί να αντισταθμίσει αυτή τη διαφορά, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένο φορτίο. Αυτό το φορτίο στον επεξεργαστή οδηγεί σε αυξημένο φορτίο στη μπαταρία και αυτός ο κύκλος συνεχίζεται μέχρι ένα σημείο όπου το τηλέφωνό σας είναι τόσο ζεστό που μπορείτε να… μαγειρέψετε κάτι.

    2. Ζημιά που προκαλείται από το νερό

    Συνηθίζουμε να έχουμε το smartphone μας στο μπάνιο, ακόμη και ενώ κάνουμε ντους. Η υπερθέρμανση και τα προβλήματα ενέργειας παρουσιάζονται κυρίως με την έκθεση στο νερό. Εντοπίστε το LDI (Liquid Damage Indicator) αυτοκόλλητο στο τηλέφωνό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα που να σχετίζεται με την υγρασία ή ζημιά από νερό.

    3. Ακατάλληλος εξαερισμός

    Αυτό είναι επίσης ένας παράγοντας. Όπως και κάθε άλλη συσκευή, το smartphone σας χρειάζεται κατάλληλο χώρο για να λειτουργήσει. Η υπερθέρμανση είναι μια από τις συνέπειες της μη διαθεσιμότητας επαρκούς εξαερισμού. Μέχρι μια ορισμένη θερμοκρασία, το smartphone σας θερμαίνεται αργά, αλλά μετά από ένα κατώτατο όριο, η θέρμανση επιταχύνεται. Μια εφαρμογή παρακολούθησης θα κρατήσει τη θερμοκρασία υπό έλεγχο και θα ξέρετε πότε να κάνετε ένα διάλειμμα για να κρατήσετε δροσερό το τηλέφωνό σας.

    4. Έντονη Χρήση και Multitasking

    Πολλαπλές διεργασίες που τρέχουν ταυτόχρονα θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αφήνοντας περιττές διαδικασίες να τρέχουν όχι μόνο θα κάνουν πιο αργό το smartphone σας, αλλά και θα το ζεστάνουν. Είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε ορισμένες εφαρμογές διαχείρισης συσκευής μνήμης RAM.

    5. Η συνεχής χρήση

    Δώστε στο κινητό σας ένα διάλειμμα. Απενεργοποιείστε το μια φορά σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αποτρέψετε τη συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων και να κάνετε το τηλέφωνό σας να λειτουργεί ομαλά. Μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας ώστε να απενεργοποιείται αυτόματα. Για αυτό πηγαίνετε στις ρυθμίσεις >> Προγραμματισμένο Power On & Off και ρυθμίστε τους χρόνους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles