16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    To 64-bit Meizu K52 διαρρέει σε benchmarking test!

    Η κινεζική Meizu έχει αρχίσει να παίζει δυνατά στην υψηλή κατηγορία, καθώς με το MX4 και το αναβαθμισμένο MX4 Pro που παρουσίασε πριν από μερικές μέρες φαίνεται ικανή να απειλήσει τα “μεγάλα ονόματα” της βιομηχανίας, καθώς οι συσκευές της δεν είναι μόνο ισχυρές σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλά παράλληλα διατίθενται σε πραγματικά ασυναγώνιστες τιμές. Από ότι φαίνεται εκτός από το MX4, η κινεζική εταιρεία έχει μία ακόμη high-end συσκευή στα σκαριά, η οποία αποκαλύφθηκε τυχαία μέσω του GFXBench, ενός εκ των πιο γνωστών benchmakring apps που τεστάρει τις γραφικές επιδόσεις μίας σειράς συσκευών.

    AH-Meizu-MX4-21-LOGO

    Το νέο LTE smartphone της Meizu μέχρι στιγμής φέρει την κωδική ονομασία: “K52” και με βάση τα tech specs του που διέρρευσαν, η εν λόγω πρόταση θα βασίζεται σε έναν 64-bit octa-core επεξεργαστή MediaTek MT6752, ο οποίος θα τρέχει στα 1.7GHz, ενώ παράλληλα θα συνεργάζεται για τη διαχείριση των γραφικών με μία GPU: Mali-T7660. Όσον αφορά τη μνήμη, αναμένεται να βρούμε 2GB μνήμης RAM και 16GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου. Σε ότι έχει να κάνει με το display του, το φημολογούμενο K52 θα στηρίζεται σε μία 1080p οθόνη με διαγώνιο στις 4.6 ίντσες και πυκνότητα pixels που φτάνουν τα 478ppi. Με βάση τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στο GFXBench, το Meizu K52 το πιθανότερο είναι να τρέχει σε Android KitKat 4.4.4, αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι λειτουργίες του θα αντλούνται από το FlymeOS user interface της Meizu. Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το Meizu K52 δεν ανέφεραν τίποτα για τους αισθητήρες κάμερας που θα φέρει η συσκευή, όμως είναι λογικό η Meizu να παρουσιάσει μία ισχυρή πρόταση και στον τομέα της κάμερας.

    Αν και πέραν της προαναφερθείσας διαρροής γνωρίζουμε ελάχιστα για το Meizu K52, πηγές από την κινεζική αγορά αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το νέο high-end smartphone του κινέζου κατασκευαστή δεν αποκλείεται να στοιχίζει κοντά στα 1000 yuan, ένα ποσό που μεταφράζεται κοντά στα 163$! Εάν όντως ισχύσει η προαναφερθείσα τιμή, τότε δεν αποκλείεται πολλοί “δυτικοί” users να στρέψουν την προσοχή τους  για μία ακόμη φορά προς… Κίνα μεριά!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles