24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    9 Ιουνίου ο κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται κατά της συμφωνίας ACTA

    Μακάρι να μπορούσαμε να συμμεριστούμε τον ενθουσιασμό που υπήρξε πριν μερικές εβδομάδες, όταν πολλοί έγραφαν ότι “τελείωσε” το θέμα με την συμφωνία ACTA. Αντίθετα, σας είχαμε γράψει πως ο δρόμος παραμένει μακρύς και πως τίποτα δεν είναι οριστικό, αν δεν ανακοινώσει επίσημα η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αποσύρει την υπογραφή των κρατών μελών της.

    Για τον λόγο αυτό είναι περισσότερο σημαντική από ποτέ η επιτυχία των κινητοποιήσεων που έχουν οργανωθεί για το Σάββατο 9 Ιουνίου, σε όλο τον κόσμο, χάρτη των οποίων θα βρείτε εδώ.

    Στο Facebook έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά events, για κάθε μία από τις περίπου 200 πόλεις που συμμετέχουν ήδη, ενώ το global event θα το βρείτε εδώ.

    Σημειώστε πως η εβδομάδα που διανύουμε είναι από τις πιο σημαντικές εβδομάδες στην υπόθεση της συμφωνίας ACTA στην Ευρώπη, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαϊου, η συμφωνία θα ψηφιστεί από 3 διαφορετικές επιτροπές που μελετούν την ACTA, ενώ το τελικό σημείο είναι η συζήτηση της συμφωνίας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει οριστεί στις 3, 4 και 5 Ιουλίου.

    Δραστηριοποιηθείτε, ενημερώστε αν υπάρχουν Facebook events, καλέστε τους φίλους σας και κινητοποιηθείτε. Η συμφωνία ACTA, που υπεγράφη  και από την Ελλάδα στις 26 Ιανουαρίου και παραμένει ένας σκιώδης τρόπος να ελεγχθεί η πειρατεία, με άμεσο κίνδυνο να περιοριστεί δραστικά η ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, είναι στο χέρι του καθένα μας να μην περάσει.

    Πηγές: La Quadrature du Net

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles