16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ιστορίες πειρατικής τρέλας: 9χρονη στη Φιλανδία κατηγορείται για πειρατεία

    Οι εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, έχουν ξεφύγει. Εντελώς. Τελευταίο δείγμα της παράνοιάς τους, είναι η εισβολή στο σπίτι μίας οικογένειας στη Φιλανδία και η κατάσχεση του laptop με το αρκουδάκι Winnie the Pooh, μίας 9χρονης που κατηγορείται ότι επιχείρησε να κατεβάσει torrents από το The Pirate Bay.

    Η εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων CIAPC, (που κατόρθωσε μέσω αγωγών να αναγκάσει όλους τους ISP της χώρας να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο The Pirate Bay) κατέγραψε το download κάποιων torrents από την τηλεφωνική γραμμή του σπιτιού της 9χρονης το 2011. Με βάση αυτή την καταγραφή, έστειλε ένα ειδοποιητήριο στην οικογένεια, ζητώντας του να πληρώσουν 600 ευρώ και να ξεχαστεί το θέμα.

    Ο πατέρας της μικρής αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό αυτό και όπως του είχε υποσχεθεί η CIAPC, θα έδινε συνέχεια στο θέμα. Την περασμένη Τρίτη το πρωί, μία ομάδα αστυνομικών χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού και εισέβαλλαν με σκοπό να κατασχέσουν το laptop της 9χρονης.

    Η μικρή, το 2011, ήθελε να αγοράσει το τελευταίο άλμπουμ της δημοφιλούς ποπ τραγουδίστριας Chisu. Όταν είδα ότι ο κουμπαράς της δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει το album, η μικρή στράφηκε στο Internet, αναζητώντας αρχικά στο Google και μετά στο The Pirate Bay, το άλμπουμ του ινδάλματός της. Τα torrents που κατέβασε δεν «δούλεψαν» όπως διαβεβαίωσε ο πατέρας της και την επόμενη μέρα, πήραν τον κουμπαρά και με χρήματα που συμπλήρωσαν από το χαρτζιλίκι της, αγόρασαν το album από τοπικό δισκοπωλείο.

    Για την εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, όμως, το downloading των torrents, ήταν ένα αδίκημα που θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Όταν ζήτησαν το ποσό των 600 ευρώ, ο πατέρας της μικρής αισθάνθηκε πως είχε μπλέξει με την μαφία που του έλεγε «πλήρωσε αυτά για να αφήσουμε την οικογένειά σου ήσυχη». Εξ ου και η άρνησή σου. Θεωρεί ότι δεν έκανε τίποτε παράνομο η κόρη του και φυσικά δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ο επόμενος υπό κατασκευή διαδικτυακός τρομοκράτης της χώρας.

    Για την εταιρεία προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων όμως, το γεγονός ότι το πειστήριο του εγκλήματος ήταν ένα laptop με ένα αρκουδάκι πάνω του, δεν σημαίνει τίποτε. Θα προτείναμε πάντως της ποπ καλλιτέχνιδα που τόσο θαυμάζει η 9χρονη, να κάνει μία δήλωση στο fan club της και να τους ενημερώνει τι θα πάθουν αν κάνουν download τα τραγούδια της από το Internet. Θα ήταν περισσότερο ειλικρινής, εφόσον χρησιμοποιεί μία εταιρεία όπως η CIAPC για να προστατεύει τα συμφέροντά της, ενάντια σε 9χρονα παιδάκια…

    Πηγή: Torrent Freak

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles