14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αδίστακτη “νυφίτσα” βγάζει νοκ-άουτ τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων του CERN!

    Τι και εάν κοστίζει κοντά στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκε περισσότερα από 10 χρόνια και άπειρες επιστημονικές μελέτες για την κατασκευή του, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του CERN που επιχειρεί να εξερευνήσει τα μυστικά της δημιουργίας της ύλης μπορεί να “γονατίσει” από μία… νυφίτσα! Όσο απίστευτο και εάν θα σας φανεί, οι επιστήμονες του CERN αναγκάστηκαν πριν από μερικές μέρες να σταματήσουν αιφνιδιαστικά τη λειτουργία του επιταχυντή, καθώς παρατήρησαν μία ασυνήθιστη ηλεκτρική διαταραχή, η οποία οφειλόταν σε… μασημένα καλώδια.

    CERN 2

    Οι υπεύθυνοι του CERN εντοπίζοντας το πρόβλημα θέλησαν να βρουν αμέσως την αιτία που προκάλεσε τη βλάβη, για αυτό και ξεκίνησαν εκτεταμένους ελέγχους σε πολλά σημεία του επιταχυντή. Η σχολαστική “έρευνα”, τους έφερε ενώπιον μίας όχι και τόσο ευχάριστης ανακάλυψης, καθώς δίπλα από ορισμένα κομμένα καλώδια υπήρχε ένα (μάλλον άτυχο) νεκρό μικρόσωμο ζώο, το οποίο πιθανότατα να ήταν μία νυφίτσα (ή κουνάβι), που για κακή του τύχη έπαθε ηλεκτροπληξία, πάνω στην προσπάθεια της να μασουλήσει το κεντρικό καλώδιο ρεύματος του επιταχυντή. Όπως έγινε γνωστό, οι διαδικασίες επισκευής θα κρατήσουν μόλις λίγες ημέρες, ωστόσο για να τεθεί online και πάλι ο Επιταχυντής Αδρονίων απαιτείται περισσότερος χρόνος, για αυτό και σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς των επιστημόνων ο επιταχυντής θα τεθεί ξανά σε πλήρη λειτουργία μετά τα μέσα Μαΐου, συνεχίζοντας τα τεράστιας σημασίας επιστημονικά πειράματα που θα φωτίσουν πολλές άγνωστες πτυχές που αφορούν στη γέννηση της ζωής και της ύλης…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles