21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Σημαντικό κενό ασφαλείας στον Adobe Flash Player (και πώς να το διορθώσετε)!

    Η Adobe ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εντόπισε ένα πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας στον Flash Player, το οποίο επηρεάζει τους περισσότερους browsers που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Το εν λόγω  κενό μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε hacker όχι μόνο απλά να εισβάλλει στο σύστημα που έχει προσβληθεί, αλλά και να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο του, προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες και κλέβοντας τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη.  adobe flash player mobile

    Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι υπεύθυνοι της Adobe έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα με τη κυκλοφορία ενός update. Ωστόσο, το συγκεκριμένο update δεν θα πραγματοποιηθεί αυτόματα για όλους τους browsers, καθώς όπως έγινε γνωστό, σε κάποιους browsers η διαδικασία θα πρέπει να γίνει manually. Έτσι λοιπόν, οι χρήστες του Google Chrome, Internet Explorer 10 & 11 δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, ενώ στους υπόλοιπους browsers όπως Mozilla Firefox, Safari, Opera, αλλά και στις versions πριν από τον Internet Explorer δεν θα υπάρξει κάποιο αυτόματο update και η διαδικασία θα πρέπει να γίνει από τον χρήστη. Εάν βέβαια τρέχετε έναν από τους προαναφερθέντες browsers δε χρειάζεται από εσάς κάτι εξεζητημένο, καθώς το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Adobe Flash, κάνοντας  click εδώ.

    Επίσης, σε περίπτωση που σας ζητηθεί από το λειτουργικό να αναβαθμίσετε αυτομάτως την έκδοση του Flash Player, πρέπει απλώς να προχωρήσετε τη διαδικασία, ενώ μπορείτε να το κάνετε και μέσω του search field των Windows 8 και Windows 7, βάζοντας απλώς στο πεδίο τη λέξη “Flash Player” και στη συνέχεια μεταβαίνοντας στο “Advanced” tab. Από εκεί μπορείτε εύκολα να αναβαθμίσετε την έκδοση του Flash Player, κάνοντας click στην επιλογή “Check Now”.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles