13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αυτός είναι ο Liam, το ρομπότ της Apple που αποσυναρμολογεί τα iPhone (vid)

    Η Apple παρουσίασε στο πλαίσιο του χθεσινού event πέρα από νέες συσκευές και κάτι διαφορετικό… τον Liam, ένα ρομποτάκι που αποσυναρμολογεί τα iPhone, διαχωρίζοντας τα “πολύτιμα” εξαρτήματά τους που μπορούν να ανακυκλωθούν.

    apple-liam-iphone-recycling-robot-1

    Ο Liam, ένα ρομπότ που έχει εγκατασταθεί στο Cupertino κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Apple, μπορεί να αναγνωρίσει μέρη του τηλεφώνου που μπορούν να ανακυκλωθούν χωρίς να τα καταστρέψει, έτσι οι 29 βραχίονες που ενσωματώνει μπορούν να “διασώσουν” το κοβάλτιο και το λίθιο από τις μπαταρίες, το χρυσό και το χαλκό από το την κάμερα και το ασήμι και την πλατίνα από την πλακέτα της συσκευής. Όπως αναφέρει μάλιστα το promo video του Liam, “σε έναν κόσμο με περιορισμένα resources, κάποια πράγματα δεν μπορούν να αντικατασταθούν” και έτσι η Apple μέσω του Liam θέλει να ενισχύσει τον οικολογικό χαρακτήρα των προϊόντων της. Κάποιοι βέβαια σημειώνουν ότι στη δημιουργία του έπαιξαν ρόλο και οι επικρίσεις που έχει δεχθεί η αμερικανική εταιρεία σχετικά με τις συσκευές της, ότι είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να είναι δύσκολο να αποσυναρμολογηθούν και να ανακυκλωθούν τα υλικά τους.

    apple-liam-iphone-recycling-robot-2

    Προς το παρόν, ο Liam μπορεί να βοηθήσει στην ανακύκλωση iPhone 6, ωστόσο σύντομα η Apple θα μπορέσει να τον προσαρμόσει και σε άλλα μοντέλα της.

    Ο Liam μπορεί να αποσυναρμολογήσει ένα iPhone μέσα σε 11 δευτερόλεπτα, κατά συνέπεια μερικά εκατομμύρια iPhone το χρόνο. Ωστόσο, προφανώς δεν επαρκεί για όλα τα iPhone που πρέπει να ανακυκλώνονται, έτσι η Apple σχεδιάζει να εγκαταστήσει και άλλα παρόμοια ρομπότ σύντομα σε άλλες περιοχές όπως π.χ. στην Ευρώπη.

    Μπορείτε να δείτε πώς δουλεύει ο Liam παρακολουθώντας το ακόλουθο video…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles