18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ahmed Mohamed: Ένας 14χρονος εφευρέτης ξεσκεπάζει την υποκρισία της Αμερικής 

    Ένα 14χρονο αγόρι στις ΗΠΑ, ο Ahmed Mohamed, είναι το νέο πρόσωπο της επικαιρότητας, χάρη σε μία “παρεξήγηση” που φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα όπως η ισλαμοφοβία αλλά και η υποκρισία που υπάρχουν έντονα σε κοινωνίες όπως αυτή των ΗΠΑ, όσο και αν κρύβονται καλά από τις δηλώσεις των πολιτικών αλλά και από τις ίδιες τις κοινωνίες. Έχοντας ζωηρό ενδιαφέρον για τη μηχανική αλλά και την καινοτομία, ο Ahmed κατασκεύασε -μέσα σε 20 μόλις λεπτά όπως σημειώνει- ένα ρολόι, το οποίο αποτελείται από μία ψηφιακή οθόνη και ένα ηλεκτρικό κύκλωμα.

    alx__ahmed_mohamed_original

    Όταν ωστόσο το έφερε στο σχολείο του, στο Irving του Texas, για να το δείξει στους δασκάλους του, κάποιοι το πέρασαν για… εκρηκτικό μηχανισμό, έτσι ο μικρός συνελήφθη και βρέθηκε με χειροπέδες…

    Λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο ένας “καταρράκτης” οργής και καταγγελιών για την ισλαμοφοβική συμπεριφορά της αστυνομίας του Texas, ξεχειλίζει πλέον τα social media, όπου ο Ahmed δέχεται χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης και μέσω του hashtag #IStandWithAhmed το οποίο έχει βρεθεί στην κορυφή των trends του Twitter.

    Screen Shot 2015-09-17 at 13.08.40

    Η παραπάνω εικόνα δείχνει σε ένα και μόνο tweet την υποκρισία μίας κοινωνίας που θέλει να λέγεται δημοκρατική και κατά των διακρίσεων, βάζει ωστόσο χειροπέδες στο νεαρό Ahmed Mohamed καθώς είναι μουσουλμάνος, ενώ αντίθετα δεν αντιδρά όταν παιδιά εμφανίζονται με όπλα σε festival του Texas. 

    Screen Shot 2015-09-17 at 12.10.07

    Ήδη, πάντως, ο μικρός, πέρα από δημοσιότητα, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον φορέων, οργανισμών και εταιρειών, όπως ο ίδιος ο Λευκός Οίκος, το Facebook, το Twitter, αλλά και η Google. Ο Mark Zuckerberg αφιέρωσε ένα μήνυμα για τον Ahmed προσκαλώντας τον να επισκεφτεί το Facebook, το Twitter του προσέφερε ένα internship, ο Obama τον προσκάλεσε να φέρει το ρολόι στο Λευκό Οίκο, ενώ ενδιαφέρον έδειξε μεταξύ άλλων η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Hillary Clinton, η Google, όπως και η NASA.

    Screen Shot 2015-09-17 at 12.11.18

    Screen Shot 2015-09-17 at 12.11.15

    Ο μικρός, που εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου νωρίτερα για να δείξει την ευγνωμοσύνη του σε όλους εκείνους που τον στήριξαν, σημείωσε ότι στα σχέδιά του είναι να δεχθεί την προσφορά του Obama να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο αλλά και να αλλάξει σχολείο καθώς η αντιμετώπιση που είχε από τους δασκάλους του δεν αφήνει διαφορετικά περιθώρια. Θέλει επίσης να βοηθήσει άλλους μαθητές που βρίσκονται σε παρόμοια θέση μ’ αυτόν, αλλά και να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την καινοτομία και την εφευρετικότητα.

    “Μην αφήνετε τους ανθρώπους να αλλάξουν αυτό που είστε” σημειώνει “ακόμη κι αν αντιμετωπίσετε συνέπειες γι’ αυτό”, περνώντας ένα μήνυμα πολύ σημαντικό σε κοινωνίες γεμάτες φοβία, μισσαλοδοξία, προκατάληψη, υποκρισία και έλλειψη αποδοχής…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles