15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στην προσπάθεια αναζήτησης του… ιδανικού αεροπορικού καθίσματος

    Πόσο πολύ σας βολεύουν τα καθίσματα του αεροπλάνου. Πολλές φορές όχι και τόσο, ειδικά αν έχετε σωματότυπο που ξεφεύγει από το μέσο όρο. Σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την κατάσταση, η ιαπωνική εταιρεία ANA (ναι, αυτή που ετοιμάζει το R2-D2 jet για το οποίο σας γράψαμε πριν λίγες ημέρες) σε συνεργασία με την Toyota Boshoku, αναζητά τρόπους να κάνει τα καθίσματα των αεροσκαφών βολικά όσο αυτά των αυτοκινήτων.

    ana-seats-01

    Τα νέα καθίσματα είναι εργονομικά σχεδιασμένα, ώστε να μπορούν να… “βολέψουν” κάθε σωματότυπο. Οι θέσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να περιορίζουν την κόπωση των μυών γύρω από το ισχύο και να διατηρούν μία χαλαρή στάση υποστηρίζοντας τη λεκάνη.

    Το ύψος, το μήκος και η γωνία του καθίσματος και της πλάτης είναι σχεδιασμένα ώστε να κατανέμουν ομοιόμορφα την πίεση στο σώμα και να μπορούν να υποστηρίξουν τον καθένα, όσο κιλά κι αν είναι ή όσο ύψος και αν έχει, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η εταιρεία. Τέλος, οι στρογγυλεμένες γωνίες στο προσκέφαλο διευρύνουν το οπτικό πεδίο του επιβάτη, προσφέροντας αίσθηση “διαφάνειας”.

    ana-seats-02

    Στις φωτογραφίες δε φαίνονται τόσο διαφορετικές οι θέσεις, ελπίζουμε ωστόσο να είναι όντως αναπαυτικές και να δώσουν παράδειγμα και σε άλλες εταιρείες στο μέλλον…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles