24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γνωρίστε το AirSelfie, το νέο drone μικρών διαστάσεων για λήψη φωτογραφιών selfies!

    Η λήψη φωτογραφιών selfies αποτελεί μια τάση της εποχής μας και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη νεολαία. Όταν προσπαθούμε να πετύχουμε την τέλεια λήψη, αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις, από το να χωρέσει κάθε μέλος της παρέας στο πλάνο μέχρι να βρούμε το ιδανικό μέρος με πολύ καλή θέα. Πολλές φορές, κάποιος χρήστης ίσως επιθυμεί να μην απεικονίζεται στη φωτογραφία το χέρι του ή κάποιο selfie stick. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, έρχεται να δώσει ένα νέο project, το οποίο αυτή τη στιγμή ζητά την απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter.

    Ο λόγος για το Airselfie, ένα μικροσκοπικό drone το οποίο καταφθάνει με μια κάμερα προκειμένου να επιτελέσει το στόχο που του έχει ανατεθεί και συνδέεται με το smartphone μας μέσω ειδικής εφαρμογής που θα το συνοδεύει. Φυσικά, το AirSelfie δεν έχει μπει στη διαδικασία μαζικής παραγωγής ακόμη, ωστόσο έχουν κατασκευαστεί κάποια λειτουργικά πρωτότυπα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο μας. Οι εμπνευστές του όλου project ζητούσαν χρηματοδότηση της τάξεως των 45.000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύφθηκε μέσα σε δυο μέρες.

    airselfie

    Όπως είναι φυσικό, η νέα αυτή υλοποίηση παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στα θετικά, εντάσσεται το μέγεθος της συσκευής, το οποίο είναι λίγο μικρότερο από το Galaxy S7 edge, με λίγο μεγαλύτερο πάχος όμως σε σχέση με το γνωστό smartphone της Samsung. Ακόμη, ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η θήκη φόρτισης που συνοδεύει το drone. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προστατευτική θήκη για τη συσκευή σας, με την προϋπόθεση ότι είστε κάτοχος κάποιου Galaxy S7 edge ή ενός iPhone 6, ενώ παράλληλα κρατά και το AirSelfie ενώ φορτίζει.

    Σύμφωνα με τους επενδυτές του, το AirSelfie είναι πολύ ασφαλές και ενδείκνυται και για εσωτερική χρήση. Φέρει μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης των 5MP. Μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας στα 1280×720 pixels, όχι όμως και στα 1920×1080 (Full HD). Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του δεν θα πρέπει να αναμένουν ιδιαίτερα μεγάλες σε διάρκεια πτήσεις. Η μπαταρία του θα διαρκεί μόνο για περίπου τρία λεπτά, ικανοποιητικός χρόνος θα λέγαμε για τη λήψη μιας selfie φωτογραφίας.

    Οι πτητικές του δυνατότητες περιορίζονται μόλις στα 20 μέτρα πάνω από το έδαφος, σε κάθε περίπτωση πρόκειται απλά για ένα μέσο λήψης φωτογραφιών και όχι για ένα πλήρως λειτουργικό drone. Όσοι έχουν καταβάλλει τουλάχιστον 179 ευρώ, θα πρέπει να το αναμένουν στις αρχές Φεβρουαρίου. Ωστόσο, εκείνοι που θα ήθελαν να σιγουρευθούν ότι ικανοποιεί τις ανάγκες τους προκειμένου να προβούν στην αγορά του, θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο, με τις επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας να μην έχουν ανακοινωθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles