22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Όλα τα smartphones στην Ινδία θα διαθέτουν υποχρεωτικά ένα κουμπί πανικού από το 2017!

    Τα κινητά τηλέφωνα – smartphones δεν φέρνουν μόνο πιο κοντά, αλλά παράλληλα υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις που κυριολεκτικά έχουν σώσει ζωές! Σε μία στιγμή κινδύνου ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς μέχρι να ενεργοποιηθεί ένα messaging app ή μία τηλεφωνική κλήση μπορεί να πάρει αρκετή ώρα και τότε δυστυχώς να είναι πολύ αργά για τον χρήστη της συσκευής. Για αυτό η κυβέρνηση της Ινδίας αναλαμβάνει μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, καθώς θεσπίζει με νόμο ότι όλα τα smartphones που θα κυκλοφορούν στην ινδική επικράτεια θα φέρουν υποχρεωτικά ένα κουμπί πανικού!

    India Smartphone 2

    Ο εν λόγω νόμος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και η ιδιαιτερότητα είναι ότι δεν θα μιλάμε για ένα software-based κουμπί πανικού, αλλά για ένα button σε physical μορφή, το οποίο θα βρίσκεται επάνω στη συσκευή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι εταιρείες θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τις συσκευές τους, ώστε να ακολουθούν την συγκεκριμένη οδηγία (σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα αρέσει σε κατασκευάστριες εταιρείες που δίνουν μεγάλη έμφαση στο design των συσκευών τους). Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση της Ινδίας, με το που θα πατάει κάποιος το κουμπί πανικού, αμέσως θα αποστέλλεται ένα σήμα κινδύνου στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Αν και αυτή τη στιγμή δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου panic button, ωστόσο μία τέτοια κίνηση σίγουρα λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς στην Ινδία συμβαίνουν χιλιάδες βιασμοί σε ετήσια βάση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles