22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    AlphaDog robot. Το «ρομποτικό μουλάρι» δοκιμάζεται στο πεδίο της μάχης (video)!

    To AlphaDog (ή LS3) αποτελεί ένα ενδιαφέρον high-tech στρατιωτικό project, το οποίο αναπτύσσεται από την αμερικανική Boston Dynamics, η οποία ειδικεύεται στη δημιουργία ρομποτικών τεχνολογιών που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο μελλοντικό πεδίο μάχης από τον αμερικανικό στρατό. Πρόσφατα, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης RIMPAC 2014, οι υπεύθυνοι της Boston Dynamics μαζί με την DARPA δοκίμασαν το AlhpaDog στη Χαβάη, σε ένα simulated πεδίο μάχης.

    Alphadog_2

    To AlphaDog πρόκειται για ένα είδος «ρομποτικού μουλαριού», το οποίο μπορεί να κουβαλήσει 180 κιλά εξοπλισμού και αποστολή του είναι η τροφοδότηση των επίγειων δυνάμεων!  Το εν λόγω ρομπότ, βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση από το 2011, για αυτό πλέον το μηχανικό αυτό τετράποδο μπορεί να μετακινείται με μεγάλη αυτονομία και περισσότερη ταχύτητα. Επιπλέον, οι δημιουργοί του από την εταιρεία Boston Dynamics, το έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό, ώστε να ξεπερνάει καλύτερα τα εμπόδια που βρίσκει στο δρόμο του, ενώ παράλληλα το εν λόγω ρομπότ διαθέτει πολύ καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου. Ωστόσο, παρά τις όποιες βελτιώσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος, το AlphaDog απέχει πάρα πολύ από το να γίνει ένα μηχάνημα, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πεδίο της μάχης. Συγκεκριμένα, υπάρχουν σημεία, στα οποία δεν μπορεί να μεταβεί το εν λόγω ρομπότ, ενώ επίσης κάνει πάρα πολύ θόρυβο όταν κινείται, κάτι που σημαίνει ότι σε ρεαλιστικές συνθήκες πολέμου θα μπορούσε να ανιχνευθεί πολύ εύκολα από τις αντίπαλες δυνάμεις. Η δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη Χαβάη, ήταν ένα ακόμα test για να διαπιστώσουν τη συμπεριφορά του AlphaDog σε πραγματικές συνθήκες, ενώ παράλληλα ήταν μία καλή ευκαιρία για να δουν τη συνεργασία ανάμεσα στο AlphaDog και στους στρατιώτες.

    Alphadog_3

    Alphadog_1

    Δείτε το video που ακολουθεί και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η εικόνα που θα δείτε μοιάζει σα να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας ή από κάποιο εξελιγμένο sci-fi video game… Ειλικρινά, ελπίζουμε ότι τόσο εξελιγμένες μηχανές θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον για ειρηνικούς σκοπούς…

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles