24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γιατί οι διάσημοι (και μη) ρίχνουν επάνω τους κουβάδες με νερό και παγάκια;

    Τις τελευταίες μέρες στο YouTube κυριαρχούν τα βίντεο με διάσημους και μη ανθρώπους να ρίχνουν επάνω τους κουβάδες με νερό και παγάκια. Όχι, δεν τρελάθηκαν όλοι ξαφνικά. Στην πραγματικότητα, αποδέχονται μία πρόκληση από άλλους.

    ice bucket challenge

    Όλα ξεκίνησαν όταν μερικοί άνθρωποι αποφάσισαν μέσω της ρίψης ενός κουβά με νερό και παγάκια να προκαλέσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους συνανθρώπους τους για χρηματοδοτήσουν οποιαδήποτε φιλανθρωπία επιθυμούσαν.

    Στη συνέχεια και όταν ο πρώην παίκτης baseball Pete Frates συμμετείχε στην πρόκληση, το Ice Bucket Challenge, όπως επίσημα ονομάζεται η πρόκληση, συνδέθηκε με τη νόσο Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση, καθώς ο πρώην αθλητής πάσχει από τη συγκεκριμένη νόσο εδώ και 2 χρόνια.

    Το αποτέλεσμα; Το Ice Bucket Challenge να γίνει τόσο δημοφιλές, ώστε διάσημοι όπως ο Mark Zuckerberg του Facebook, ο Satya Nadella της Microsoft, ο Dick Costolo του Twitter, ο Tim Cook της Apple και άλλοι πολλοί διάσημοι και μη, να χρηματοδοτήσουν συνολικά από 29 Ιουλίου έως και 12 Αυγούστου, πάνω από 4 εκατ. δολάρια!

    Οποιοσδήποτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρηματοδοτήσει χρήματα σε οποιοδήποτε φιλανθρωπικό ίδρυμα, όμως μέσω του Ice Bucket Challenge οι συμμετέχοντες είτε αποδέχονται την πρόκληση και χρηματοδοτούν 10 δολάρια, είτε δεν την αποδέχονται και χρηματοδοτούν 100 δολάρια. Με τον τρόπο αυτό και με τις προκλήσεις τις οποίες στέλνουν άνθρωποι οι οποίοι αποδέχτηκαν προηγουμένως την πρόκληση, οι χρηματοδοτήσεις αυξάνονται ραγδαία.

    Εσείς, θα συμμετάσχετε στο Ice Bucket Challenge; Αν ναι, τότε μην ξεχάσετε να προκαλέσετε μετά 3 φίλους σας. Είναι για καλό σκοπό!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles