22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    H Amazon δοκιμάζει τη χρήση drones που θα παραδίδουν πακέτα μέσα σε 30 λεπτά

    Drones που θα απογειώνονται από ένα κέντρο αποστολών μίας μεγάλης εταιρείας και θα παραδίδουν πακέτα με τα gadgets που παραγγείλατε μέσα σε 30 λεπτά. Αυτό οραματίζεται η Amazon για το μέλλον των αποστολών της. Καθόλου άσχημο δεν ακούγεται…

    Amazon Prime Air

    Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “60 minutes” του CBS, ο Jeff Bezos, CEO της Amazon, μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας να χρησιμοποιήσει στο μέλλον αυτόν τον τρόπο αποστολών. Τα “Prime Air” drones της εταιρείας θα μπορούν να παραδώσουν ένα πακέτο βάρους έως 2.5 περίπου κιλών σε απόσταση έως 16 χιλιόμετρα, από το κέντρο αποστολών της εταιρείας. Και δεδομένου ότι, αυτή τη στιγμή, στις ΗΠΑ, υπάρχουν 96 τέτοια κέντρα, η λύση ακούγεται άκρως υποσχόμενη.

    Πάντως, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι μία τέτοια λύση χρειάζεται χρόνο ακόμη για να μπορέσει να “υιοθετηθεί” από την εταιρεία. Αυτή την περίοδο, η Amazon πραγματοποιεί δοκιμές ώστε να εξετάσει την αξιοπιστία των drones, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα πτώσεων ή κινδύνου από τις πτήσεις τους.

    Πέρα από τα ζητήματα της ασφάλειας, ωστόσο, τα drones δεν είναι έτοιμα να εισέλθουν στην αγορά ως “μεταφορείς”, δεδομένου ότι οι κανονισμοί FAA των πτήσεων δεν το επιτρέπουν, με τον Bezos να σημειώνει ότι αυτό μπορεί να αλλάξει έως το 2015.

    Ετοιμαστείτε, σε μερικά χρόνια τα gadgets που θα παραγγέλνετε από το Internet να έρχονται στην πόρτα σας κυριολεκτικά από τον… ουρανό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles