20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Amazon Echo. Ένα ηχείο-ψηφιακός βοηθός για το σπίτι σας!

    Ένα… “crazy speaker” παρουσίασε χθες η Amazon, ένα καινοτόμο προϊόν που δεν έχουμε ξαναδεί από κάποια κατασκευάστρια. Πρόκειται για ένα ηχείο μαύρου χρώματος σε σχήμα σωλήνα που μπορεί να λειτουργήσει και ως φωνητικός βοηθός για χρήση στο σπίτι σας. Το Amazon Echo είναι μία πρόταση αξίας 199 δολαρίων, που απαιτεί πρόσκληση για να την αποκτήσετε (για τους συνδρομητές Prime διατίθεται σε ακόμη πιο προνομιακή τιμή που φτάνει τα 99 δολάρια).

    amazon-echo

    Διαθέτει επτά μικρόφωνα, ενώ απαιτεί συνεχή σύνδεση με το cloud, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις και τα αιτήματα των χρηστών (βλέπε… Siri ή Cortana).

    Στο video επίδειξης της συσκευής, βλέπουμε μία οικογένεια να χρησιμοποιεί το Amazon Echo στο σπίτι της, ώστε να ανοίξει τη μουσική στο ηχοσύστημα, να ενημερωθεί για την… ώρα, να ακούσει clips από ειδήσεις, να ορίσει μία ειδοποίηση ή να προσθέσει αντικείμενα σε μία λίστα με ψώνια.

    Υπάρχει μία λέξη που ενεργοποιεί τις φωνητικές δυνατότητες του Amazon Echo (στη διαφήμιση πρόκειται για τη λέξη “Alexa”, χωρίς να διευκρινίζεται αν μπορείτε να την αλλάξετε), ενώ σημειώνεται ότι μπορεί να σας ακούσετε σε όποιο level φωνής και αν μιλήσετε, ενώ μπορεί να  ξεχωρίσει τη φωνή σας ακόμη και όταν παίζει μουσική.

    amazon_echo

    Μπορεί να αναπαράγει μουσική από τις υπηρεσίες Amazon Prime Music, iHeartRadio και TuneIn Plus, ενώ είναι πλήρως συμβατό με Bluetooth και μπορεί να αναπαράγει μουσική από Spotify, Pandora και άλλες audio aps. Η Amazon θα λανσάρει και εφαρμογές για τη συνεργασία με smartphones με το λειτουργικό της Fire OS, αλλά και Android, ενώ οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένων και των iOS χρηστών) θα μπορούν να έχουν, προς το παρόν, πρόσβαση σ’ αυτό μέσω web εφαρμογής. Αργότερα, η αμερικανική εταιρεία προγραμματίζει να λανσάρει και ξεχωριστή iOS εφαρμογή για συνεργασία μ’ αυτό.

    Δείτε το διαφημιστικό video επίδειξης της Amazon διάρκειας 3,5 λεπτών για μία πιο live εικόνα του Echo.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles