18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Amazon: Ξεχάστε το Bitcoin!

    Το Bitcoin κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος αφού η αποδοχή του διαρκώς μεγαλώνει. Ο δε πόλεμος για την «εξόρυξη» Bitcoins συγκρίνεται δε μόνο με τον «πυρετό του χρυσού» του Κλοντάικ αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Στο Amazon, που λες, όμως πάνε κόντρα στο ρεύμα και εν αντιθέσει με τους διάφορους που σπεύδουν να αγκαλιάσουν το Bitcoin βλέποντας σε αυτό ένα trend που γίνεται διαρκώς πιο δημοφιλές, ξέκοψαν κάθε ενδεχόμενο υποστήριξής του στις συναλλαγές τους.

    bitcoin-amazon

    «Το εξετάσαμε το ενδεχόμενο αυτό αλλά από τα όσα ακούμε από τους πελάτες μας, δεν θα ήταν προς όφελός τους ενδεχόμενη υποστήριξη του Bitcoin και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα πλάνο υιοθέτησής του από το Amazon», ήταν τα λόγια του Tom Taylor, επικεφαλής των υπηρεσιών πωλητών του καταστήματος. Νέτα-σκέτα, ορθά-κοφτά. Το Bitcoin ήδη πάντως αναγνωρίζεται ως νομισματική μονάδα σε αρκετές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και βέβαια οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η εφορία των τελευταίων μάλιστα (το περίφημο IRS) το φορολογεί κανονικά!

    Πάντως το Amazon δεν είναι η μόνη μεγάλη επιχείρηση που έχει προτιμήσει να μείνει εκτός χορού όσον αφορά το Bitcoin. Το ίδιο κάνουν το eBay και το PayPal και αρκετά ακόμα μεγάλα sites ανά τον κόσμο. Οι κάτοχοι Bitcoins υπολογίζονται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια, αν και εκείνοι που τα χρησιμοποιούν σε τακτική βάση για τις συναλλαγές τους δεν ξεπερνούν τους 500.000. Θυμήσου πάντως ότι τον Φεβρουάριο είχαμε την πρώτη μεγάλη ληστεία σε Bitcoins αφού περίπου $500 εκατ. σε Bitcoins έκαναν φτερά από τα ανταλλακτήρια Mt.Gox και Flexcoin, μειώνοντας σημαντικά την αξιοπιστία του νομίσματος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles