20 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    AMD Carrizo. Η AMD ανακοίνωσε τη νέα γενιά επεξεργαστών της!

    Η Intel το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποκτήσει ένα σαφές προβάδισμα έναντι της μεγάλη της αντιπάλου, AMD. Σε αυτό φυσικά συμβάλλει η διαρκής ανάπτυξη νέων επεξεργαστών που προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις με χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι η AMD έχει ρίξει λευκή πετσέτα, αφήνοντας την Intel να παίζει μόνη της χωρίς αντίπαλο, καθώς σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε μία φάση ανασυγκρότησης, ετοιμάζοντας τη νέα γενιά APUs, η οποία θα φέρει την κωδική ονομασία Carrizo.

    44976-apu_teaser

    H AMD στο πλαίσιο της ISSCC 2015 ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά επεξεργαστών που ετοιμάζει θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι και θα βασίζεται στο νέο πυρήνα x86 που φέρει την ονομασία Excavator. Σύμφωνα με τους hardware engineers της AMD, ο Carrizo θα προσφέρει 40% λιγότερη ενεργειακή κατανάλωση, αυξάνοντας όμως κατά 5% του υπολογισμούς ανά χτύπο ρολογιού. Επιπλέον, οι Carrizo θα είναι η πρώτη high-profile APU, που θα ενσωματώνει τις λειτουργίες του Southbridge chipset, ενώ οι υπεύθυνοι της AMD έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να χωρέσουν 29% περισσότερα τρανζίστορ στον ίδιο ακριβώς χώρο. Επίσης, η AMD χρησιμοποιεί μία σειρά από power management τεχνικές, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης σε συνάρτηση με την απόδοση της APU. Μία από τις καινοτομίες των Carrizo processors σε σύγκριση με την τελευταία γενιά των επεξεργαστών της Intel είναι ότι χρησιμοποιεί hardware decoding του προτύπου H.265 (σε αντίθεση με την Intel που ακόμη βασίζεται σε software λύσεις).

    H ΑΜD δεν αποκάλυψε το πότε θα δούμε τις νέες APUs, ωστόσο με την ανταγωνίστρια της να ετοιμάζει να ρίξει στην αγορά τους Intel Skylake μετά τα μέσα του έτους είναι πολύ πιθανό η AMD να έχει έτοιμη τη δική της πρόταση προς τα τέλη του καλοκαιριού.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles