21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Αναλυτής σημειώνει ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για iPhone 7 Plus και Jet Black έκδοση, αλλά συνολικά μειωμένος όγκος αποστολών

    Ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής από την KGI Securities, πρόσφατα τοποθετήθηκε σχετικά με τη ζήτηση που υπάρχει σχετικά με τα νέα iPhone της Apple και τη γενικότερη πορεία που σημειώνουν στην αγορά. Ειδικότερα, τόνισε, ότι η ζήτηση για συσκευές iPhone 7 Plus βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ αντίθετα η διάθεση συσκευών iPhone 7 κινείται υποτονικά σε σχέση με την αντίστοιχη του 6S. Σύμφωνα με τον αναλυτή, ένας παράγοντας που συμβάλλει στη σημαντική επιτυχία που καταγράφει το iPhone 7 Plus, είναι το πρόσφατο φιάσκο με το Galaxy Note 7 της Samsung.

    iphone_7_iphone_7_plus

    Η ανάκληση που πραγματοποίησε η Samsung, ανάγκασε τους καταναλωτές να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, αν επιθυμούσαν μια συσκευή η οποία θα διέθετε μεγάλη οθόνη. Παράλληλα, η κάμερα διπλού φακού που ενσωματώνει το iPhone 7 Plus, αποτελεί μια ακόμη αιτία για την επιλογή του εκ μέρους των χρηστών. Από τις εκδόσεις στις οποίες είναι διαθέσιμο το iPhone, το «Jet Black» βρίσκεται στη κορυφή των προτιμήσεων. Περίπου το 30% με 35% των προπαραγγελιών, αφορούσε αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση. Ο Kuo προσθέτει ότι η έλλειψη συσκευών που παρατηρήθηκε οφειλόταν στην υψηλή ζήτηση που καταγράφηκε.

    Συνοπτικά να αναφερθεί πως ο Kuo θεωρεί ότι, παρά την αρχική αυτή επιτυχία των iPhone 7 Plus, η συνολική διάθεση συσκευών θα κινηθεί υποτονικά. Αν και η KGI αναθεώρησε τις προβλέψεις από τα 60-65 εκατομμύρια στα 70-75 εκατομμύρια μονάδες, η διάθεση συσκευών iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα είναι μικρότερη από την αντίστοιχη των iPhone 6s και iPhone 6s Plus ένα χρόνο πριν. Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και η Apple, αποκλείοντας όμως ρητά κάθε πιθανότητα να δημοσιεύσει τον αριθμό των μονάδων που πωλήθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας των συσκευών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles