21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Android Auto. Το OS για το αυτοκίνητο του μέλλοντος παρουσιάστηκε στο Google I/O event!

    Το Android Auto είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα και εναλλακτικά projects που προσπαθεί εδώ και καιρό να υλοποιήσει η Google, καθώς πρόκειται για μία ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του γνωστού λειτουργικού Android για τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Στόχος της Google με το Android Auto είναι να δημιουργήσει ένα εύχρηστο λειτουργικό, το οποίο θα παρέχει άμεσα και γρήγορα την πληροφορία στον οδηγό, όποτε εκείνος την χρειάζεται!

    Android Auto 05

    Επιπλέον, ένα από τα πλεονεκτήματα του Android Auto είναι ότι θα λειτουργεί πλήρως με φωνητικές εντολές και έτσι δεν θα αποσπάται η προσοχή του χρήστη από την οδήγηση. Ουσιαστικά το Android Auto θα προκύψει μέσα από τον πυρήνα του Android L, του νέου λειτουργικού της Google που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στο Φθινόπωρο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του κολοσσού των νέων τεχνολογιών, τα πρώτα αυτοκίνητα, στα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Android Auto αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά στα τέλη του 2014. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του Google I/0 event, το Android Auto θα στηρίζεται στην ύπαρξη του Google Now, το οποίο θα παρέχει μία ασφαλέστερη και πιο σταθερή εμπειρία οδήγησης. Μέσω του λειτουργικού, ο οδηγός θα μπορεί να ελέγξει on-the-fly μία σειρά από εφαρμογές και λειτουργίες όπως είναι το Google Maps, το Google Play Music, αλλά και η αποστολή μηνυμάτων. Αυτό που γίνεται εύκολα κατανοητό αναφορικά με τη φύση του Android Auto, είναι ότι τα πάντα λειτουργούν με τις φωνητικές εντολές που δίνει ο οδηγός!

    Android Auto

    android auto 04

    Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Google, το Android Auto θα είναι πλήρως συμβατό με όλα τα κουμπιά και τα πλήκτρα που περιλαμβάνονται πάνω στο ταμπλό ή στο τιμόνι του αυτοκινήτου, ενώ για να λειτουργήσει θα απαιτείται απαραιτήτως η χρήση smartphone (όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο Google I/O event όσο πιο δυνατή συσκευή τόσο το καλύτερο).Όπως ανακοινώθηκε, πολύ σύντομα οι developers θα έχουν στα χέρια τους το δικό τους SDK, έτσι ώστε να ξεκινήσουν την προσαρμογή των εφαρμογών τους στο Android Auto. Η δημιουργία του νέου αυτού λειτουργικού αποκλειστικά για αυτοκίνητα εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμαχίας που έχει συνάψει εδώ και μερικούς μήνες η Google με μερικούς από τους μεγαλύτερους παράγοντες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    android auto 03

    Το Android Auto αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπο με το Car Play της Apple, το οποίο πρόκειται για μία παρόμοια πρόταση, η οποία ακολουθεί ίδια φιλοσοφία. Αν και το Car Play της Apple βρίσκεται ήδη στην αγορά, σίγουρα η Google μπορεί να προλάβει και να ξεπεράσει τον ανταγωνιστή της εάν τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει. Και στον τομέα των λειτουργικών για αυτοκίνητα, η αναμέτρηση ανάμεσα στην Google και στην Apple αναμένεται συναρπαστική!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles