21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η ώρα του Android M! Τι αναμένουμε από την αυριανή παρουσίαση

    Το μεγάλο συνέδριο προγραμματιστών της αμερικανικής εταιρείας Google I/O 2015 κάνει πρεμιέρα αύριο 28/05 το απόγευμα με το keynote του Sundar Pichai και, ανάμεσα στα υπόλοιπα που σίγουρα θα γνωρίσουμε, βρίσκεται και το Android M, η επόμενη έκδοση του mobile OS της Google. Αναμένουμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τη νεότερη έκδοση του Android – που είναι“αβάπτιστη” ακόμη η αλήθεια, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κωδική της ονομασία προς το παρόν είναι… “Macadamia Nut Cookie”

    android-m

    Ποιες θα είναι, όμως οι αλλαγές, που θα φέρει η επόμενη έκδοση του Android Μ; Ας δούμε τι γνωρίζουμε έως τώρα αλλά και τις φήμες που κυκλοφορούν…

    Αρχικά, να σημειώσουμε πως θεωρείται εξαιρετικά απίθανο η Google να πραγματοποιήσει τεράστιες αλλαγές στο λειτουργικό. Το “Material Design” που γνωρίσαμε στο Lollipop είναι “φρέσκο” και προς την κατεύθυνση που θέλει να κινηθεί η Google, οπότε σίγουρα οι όποιες σχεδιαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν πάνω σε αυτό και τη μινιμαλιστική λογική του. Πάνω σε αυτή, πάντως, μπορούν σίγουρα να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις

    Αν και θεωρείται δεδομένο, μία και μιλάμε για νέα έκδοση, όλες οι τελευταίες φήμες μιλούν για καλύτερη απόδοση του Android M, καλύτερη διαχείριση της RAM, μειωμένη δραστηριότητα όταν η συσκευή βρίσκεται σε sleep mode αλλά και μείωση των wake-ups των εφαρμογών.

    Multi-window-functionality

    Επιπλέον, η δυνατότητα multi-window (ώστε να μπορούν να εμφανίζονται στην οθόνη αλλά και να χρησιμοποιείτε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα) θεωρείται ότι θα υποστηρίζεται εγγενώς από το Android M (όπως βλέπουμε και από το παραπάνω leak), ακολουθώντας την υποστήριξή της από αρκετούς κατασκευαστές, όπως οι LG, Samsung και Sony. Γιατί όχι και από την Google λοιπόν;

    Το χαρακτηριστικό γρήγορης απάντησης μέσα από τις heads-up notifications αναμένεται να αποκτήσει universal υποστήριξη (όπως και στο iOS), ενώ, όπως διαβάζουμε, η Google σκοπεύει να φέρει στην επόμενη έκδοση του Android βελτιωμένες δυνατότητες φωνητικού ελέγχου καθώς και περαιτέρω βελτιώσεις για τον προσωπικό βοηθό Google Now.

    Native-fingerprint-authentication

    Καθώς πολλές συσκευές που υπάρχουν στην αγορά έχουν ενσωματώσει πλέον fingerprint scanners, αναμένεται ότι η Google θα προσφέρει εγγενή υποστήριξη για τους σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ. επιπλέον. το Android M θα μπορούσε να έχει και νέο χαρακτηριστικό “επικοινωνίας με βάση την εγγύτητα συσκευών” ώστε να μπορείτε να ανακαλύπτετε κοντινά Android devices και να αλληλεπιδράτε μαζί τους.

    Android-for-Work

    Επιπρόσθετα, φήμες (και… διαρροές όπως βλέπετε παραπάνω) θέλουν την Google να πραγματοποιεί κινήσεις ώστε το επόμενο Android να “προσεγγίζει καλύτερα τις ανάγκες της εργασίας σας”, ενώ όπως φαίνεται θα μάθουμε περισσότερα και για το Android Pay με ένα νέο API που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο.

    Αύριο, το απόγευμα στις 19:30 ώρα Ελλάδος, ξεκινάει το σημαντικό keynote του Google I/O 2015, οπότε και θα μάθουμε περισσότερα και για το Android M, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα που μας ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles