16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επίσημη ανακοίνωση για τα πρώτα σούπερ οικονομικά Android One smartphones της Google

    Όπως αναμενόταν, η Google παρουσίασε τα πρώτα Android One smartphones της στην Ινδία σε συνεργασία με την Micromax, την Karbonn και την Spice.

    Spice Android One Dream UNO
    Spice Android One Dream UNO

    Και οι τρεις νέες προτάσεις (Micromax Canvas A1, Spice Dream Uno και Karbonn Sparkle V) διαθέτουν οθόνη 4,5 ιντσών, 1GB RAM, κάμερες 5 και 2MPixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή της Mediatek στα 1.3GHz, ενώ θα μπορούν να λαμβάνουν άμεσα ενημερώσεις όσον αφορά νέες versions του Android. Σε άλλες δυνατότητές τους συμπεριλαμβάνεται η ύπαρξη microSD, αφαιρούμενης μπαταρίας, FM radio αλλά και η υποστήριξη δύο καρτών SIM. Επιπλέον, θα ενσωματώνουν μία ειδική version του Youtube που θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν videos και να τα ξαναβλέπουν όσες φορές το επιθυμούν χωρίς να κινδυνεύουν από υπερβολικές χρεώσεις δεδομένων. Η Google και η Airtel προσφέρουν επίσης 200MB δεδομένων το μήνα δωρεάν για λήψη εφαρμογών από το Google Play.

    Η τιμή για τις πρώτες Android One συσκευές θα ξεκινάει από τις 6.400 ρουπίες (82 ευρώ) ενώ αξιοσημείωτο είναι φυσικά και το γεγονός ότι προσφέρουν μία close-to-stock εμπειρία Android χωρίς σημαντικές παραμετροποιήσεις από τους κατασκευαστές, αλλά και ταχύτατο roll-out των updates από την ίδια την Google.

    Micromax Canvas A1
    Micromax Canvas A1

    Πέρα από την Ινδία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κινητής στον κόσμο, που ωστόσο έχει πολύ χαμηλή διείσδυση smartphones, τα οικονομικά Android One smartphones, τα οποία πρωτογνωρίσαμε στο Google I/O 2014 ως μία πρωτοβουλία με προτεραιότητα τις αναπτυσσόμενες αγορές, θα συνεχίσουν κατόπιν την πορεία τους σε χώρες όπως η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας (Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Νεπάλ, Σρι Λάνκα) με ακόμη περισσότερες να ακολουθούν μέσα στο 2015.

    Στο event ανακοινώθηκαν, πάντως, και επιπλέον συνεργάτες της Google στο Android One πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και οι Acer, Alcatel, ASUS, HTC, Intex, Lava, Lenovo, Panasonic και Xolo, καθώς και η Qualcomm στο κομμάτι των επεξεργαστών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles