14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Android TV Box Dias VT500 Hands-On

    Όταν έφτασε στα χέρια μου το συγκεκριμένο κουτί της συσκευασίας του Dias VT500 της Volte-Tel νόμιζα ότι θα ήταν ένας απλός media player, από τους εκατοντάδες που κυκλοφορούν. Δεν πέρασαν ωστόσο παρά μερικά δευτερόλεπτα επεξεργασίας της συσκευασίας για να αντιληφθώ ότι αυτή η συσκευή ήταν πολλά περισσότερα. Οι προσδοκίες μεγάλες, αν διαβάσεις απλώς τις προδιαγραφές και τα specs που αναγράφονται στην συσκευασία. Μα μπορεί και κάνει τόσα πολλά;

    Dias_VT500 (1)

    Πριν απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα, ας δούμε λίγο τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την λύση Dias VT500 κάτι περισσότερο από ένα απλό media player. Καταρχήν, είναι μία συσκευή με Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, οπότε όσοι έχουν κινητό με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα θα νιώσουν οικεία με το περιβάλλον εργασίας.

    Επιπλέον προσφέρει πρόσβαση στο Google Play Store και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές και παιχνίδια, για να παίξετε σε οποιοδήποτε monitor ή στην τηλεόραση στο σαλόνι σας.

    Dias_VT500 (2)

    Για την σύνδεση του Android TV Box Dias VT500 με το Internet μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ενσύρματη σύνδεση (έχει RJ45 Ethernet 10/100) είτε ασύρματη, μέσω WiFi 802.11b/g/n. Μέσω της ασύρματης σύνδεσης μπορείτε να “στριμάρετε” περιεχόμενο όπως για παράδειγμα video από κάποιο απομακρυσμένο υπολογιστή, από το laptop, από το tablet ή το smartphone σας.

    Dias_VT500 (3)

    Σε περίπτωση ανάγκης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο 3G USB dongle για να έχετε πρόσβαση στο Internet αφού υποστηρίζεται και αυτή η δυνατότητα! Έχει USB υποδοχές και έτσι μπορείτε να παρακολουθείτε ταινίες από οποιοδήποτε USB flash drive ή εξωτερικό σκληρό δίσκο, αφού υποστηρίζεται η πλειονότητα των formats αλλά και ελληνικοί υπότιτλοι. Το ίδιο και αν θέλετε να ακούσετε μουσική, αφού υποστηρίζονται όλα τα αρχεία του είδους. Αφήστε που υπάρχει και λειτουργία karaoke!

    Dias_VT500 (4)

    Όπως ανέφερα, μπορείτε να κατεβάσετε διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια από το Google Play store. Ειδικά όσο αφορά στα παιχνίδια, υποστηρίζονται πολλών ειδών gamepads και joysticks. Δεν είχα την δυνατότητα να το δοκιμάσω, αλλά η κατασκευάστρια εταιρεία λέει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα έως και 6 gamepads/ joysticks.

    Επιπλέον μπορείτε να συνδέσετε USB ποντίκι και πληκτρολόγιο, να μεταφέρετε αρχεία μέσω Bluetooth ή ακόμα και να συνδέσετε Bluetooth headset (για βιντεοκλήσεις Skype ή μέσω VOIP) ή να εκμεταλλευτείτε το Bluetooth για να συνδέσετε ασύρματο το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.

    Dias_VT500 (5)

    Η πρόσβαση στο Google Play σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε όποιες εφαρμογές Social Media θέλετε (Facebook, Twitter), να κάνετε βιντεοκλήσεις μέσω Skype (σας είπα ότι ενσωματώνει και κάμερα;). Η ενσωματωμένη κάμερα μπορεί να μετατραπεί σε κάμερα παρακολούθησης (IP camera) όποτε το θέλετε, για να βλέπετε ότι δείχνει από την οθόνη για παράδειγμα του κινητού σας!

    Dias_VT500 (6)

    Κατά τα άλλα προσφέρει όλα όσα σχεδόν προσφέρει κάθε συσκευή με το Android λειτουργικό σύστημα. Έτσι, έχετε δυνατότητα να μεταφέρετε έγγραφα, βίντεο ή φωτογραφίες από σκληρούς δίσκους, φορητούς υπολογιστές, smartphones ή tablets, να διαχειριστείτε εφαρμογές γραφείου και φυσικά να λαμβάνετε και να στέλνετε emails κ.α. Πως σας φαίνεται έως εδώ;

    Ας δούμε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά:

    • CPU: RockChip 2918 Cortex-A8 (Vivante GC800 GPU)
    • Συχνότητα λειτουργίας CPU: 1GHz
    • Flash Memory: 2GB (Μέγιστη 32GB)
    • Microphone: x 1
    • Speaker: x 1
    • Micro SD slot: x 1
    • USB port: 3+1 type A USB [x3 (στην συσκευή), x1 (στο PC)]
    • HDMI out: Ναι (full HD 1920×1080)
    • AV out: Audio x 1, Video x 1
    • Lan port /RJ-45: x 1
    • DC-IN jack: x 1
    • WiFi: 802.11/b/g/n
    • Υποστηριζόμενα αρχεία μουσικής: MP3, WMA, WAV, APE, FLAC, AAC, OGG
    • Υποστηριζόμενα αρχεία video: AVI, WMV, MP4, MKV, RM, RMVB, FLV, MOV, 3GP (έως 1080P), υποστηρίζεται WebM VP8 decoding
    • Υποστηριζόμενα αρχεία φωτογραφίας: JPEG, BMP, GIF, PNG
    • Υποστηριζόμενα αρχεία ebook: PDF, text, Epub
    • Adobe flash: Ναι έως και 11.1

    Εμφάνιση και συσκευασία

    Η εμφάνιση του Dias VT500 θα μπορούσε να είναι πιο λιτή, ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον, πλάϊ σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή monitor. Θα προτιμούσα ένα πιο συντηρητικό σχεδιασμό από την τριγωνική, και με φινίρισμα λάκας σχεδίαση, που θα είναι μαγνήτης για την σκόνη, ωστόσο εντάξει, γούστα είναι αυτά και δεν θα τα χαλάσουμε εδώ. Το βάρος της συσκευής είναι 141 γραμμάρια ενώ οι διαστάσεις της 177 x 37 x 116 χιλιοστά.

    Dias_VT500 (7)

    Στην συσκευασία περιέχονται τα εξής:

    • IR remote control: x 1
    • USB cable: x 1
    • AV cable: x 1
    • HDMI to HDMI cable: x 1
    • RCA to RCA cable: x 1
    • Βάση για ρύθμιση της κάμερας: x 1
    • Τροφοδοτικό/ Φορτιστής
    • User Manual Ελληνικά & Αγγλικά: x 1

    Στην αριστερή πλευρά της συσκευής υπάρχουν οι υποδοχές . Στην δεξιά πλευρά, όπως κοιτάμε την συσκευή υπάρχουν . Στο κέντρο της κατασκευής, υπάρχει μία κάμερα για βιντεοκλήσεις (π.χ χρησιμοποιώντας το Skype) που μπορείτε εφόσον το θέλετε να μετατρέψετε σε IP camera.

    Δείτε το video unboxing της συσκευής

    Συμπέρασμα

    Η εμπειρία μας με την συσκευή ήταν ευχάριστη και στην πλειονότητα των περιπτώσεων διαπιστώσαμε ότι κάνει όσα υπόσχεται. Πράγματι, το Dias VT500 Android TV box είναι μία συσκευή που μπορεί να αποτελέσει το κέντρο ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο σαλόνι. Το κόστος της συσκευής είναι €200,51. Μπορεί, ειδικά στην χρονική περίοδο που διανύουμε να είναι πολλά, ωστόσο η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να αντικαταστήσει αρκετές άλλες (media player, κονσόλα, web camera κ.α), και επιπλέον προσφέρει πολλές, μοναδικές λειτουργίες. Λείπουν ωστόσο μεταξύ άλλων δύο ακόμη λειτουργίες που θα θέλαμε για να ολοκληρωθεί η εμπειρία.

    Να μπορούσε να εγγράψει τηλεοπτικά προγράμματα για παράδειγμα από την τηλεόραση σε κάποιο εξωτερικό μέσο, όπως σε ένα σκληρό δίσκο και να αναλάμβανε και τον ρόλο του αποκωδικοποιητή MPEG-4, ενώ θα θέλαμε να διέθετε και ραδιόφωνο. Ίσως όμως και να ζητάμε πολλά. Το Dias VT500 της ελληνικής εταιρείας Volte-Tel είναι μία αξιόλογη συσκευή που αξίζει να δείτε από κοντά.

    Δείτε ένα μικρό video που φτιάξαμε με το πρώτο boot καθώς και με την πρώτη επαφή μας με το user interface

    Την συσκευή θα την βρείτε στην εταιρεία Volte-Tel εδώ.

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles