21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    H Android TV παίρνει τη θέση της Google TV στο σαλόνι

    Όλα δείχνουν ότι το πράσινο ρομποτάκι του Android θα έρθει να στρογγυλοκαθίσει στο σαλόνι μας καθώς η Google, σε μια απόπειρα να μαζέψει τα σπασμένα της «αποτυχημένης» Google TV, λανσάρει τη νέα υπηρεσία της Android TV.

    Android_TV

    Δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα, καθώς το αντίπαλο δέος της Apple TV διατηρεί το προβάδισμα… αλλά η Google κρύβει αρκετούς άσους στο μανίκι. Είναι η τρίτη φορά που η Google δοκιμάζει την τύχη της στον τομέα της… τηλεόρασης, αλλά τώρα δεν θα έχουμε να κάνουμε με εξαρτήματα και dongles όπως το Google Chromecast που εφαρμόζουν σε ειδική θύρα της TV. Το Android L για τηλεοράσεις  (η νέα έκδοση ειδικά φτιαγμένη για την πλατφόρμα της TV), θα εμπεριέχεται εγγενώς στις συσκευές και θα δίνει στους χρήστες/θεατές την ικανότητα να βρίσκουν γρήγορα ό,τι ψάχνουν με πραγματικά έξυπνους μηχανισμούς. Για παράδειγμα, θα μπορούμε να δίνουμε φωνητικές εντολές στο κινητό για να βρούμε αυτό που θέλουμε. Όλα τα μενού και τα εργαλεία της τηλεόρασης θα είναι προσβάσιμα όχι μόνο από το κινητό μας (που φυσικά θα πρέπει να τρέχει Android) αλλά και από άλλες συσκευές που θα χρησιμοποιούν το πράσινο ρομποτάκι (όπως ένα έξυπνο ρολόι με το λειτουργικό Android Wear, για παράδειγμα). Και φυσικά, οι developers εφαρμογών πανηγυρίζουν γιατί θα μπορούν να σχεδιάζουν αποκλειστικά applications για τις τηλεοράσεις αυτές.

    Περιμένουμε την Android TV από Φθινόπωρο (μαζί με το λανσάρισμα του Android L OS), αλλά και τα μοντέλα από Sony, Sharp, Philips που θα υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles