22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Αντιδράσεις από την απόφαση του Instagram να μην εμφανίζει τις φωτό σε χρονολογική σειρά

    Μπορεί να χαρήκαμε από το γεγονός ότι το Instagram ξεκίνησε να εμφανίζει ημερομηνία στις φωτογραφίες μας, από μία ακόμη αλλαγή του ωστόσο προβληματιζόμαστε έντονα. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σύντομα ετοιμάζεται να… πειραματιστεί με το timeline μας και να εμφανίζει τις φωτογραφίες όχι με βάση τη χρονολογική τους σειρά αλλά με το πόσο πιστεύει ότι μας ενδιαφέρουν και άλλα κοινωνικά ερεθίσματα.

    instagram

    Όπως διαβάζουμε και στο secnews.gr, με μία βάση χρηστών σχεδόν 400 εκατομμύρια χρήστες, το Instagram έχει παραμείνει από τα λίγα κοινωνικά δίκτυα που εμφανίζει το περιεχόμενο σε αυστηρά χρονολογική σειρά. Εξαιρώντας τις διαφημιζόμενες αναρτήσεις που είναι διάσπαρτες στο feed μας και εμφανίζονται με βάση διάφορα άλλα ερεθίσματα, αυτό που βλέπουμε στο Instagram αντανακλά τη χρονολογική σειρά.

    Το Instagram, όπως διαβάζουμε και σε σχετικό blog post της εταιρείας, σκοπεύει να ξεκινήσει να δοκιμάζει μία αλλαγή στο σύστημα αυτό, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους για τον προσδιορισμό του τι θέλετε εσείς να δείτε όταν ανοίγετε την εφαρμογή. Έτσι, αυτό που βλέπετε πρώτα θα μπορούσε να καθορίζεται από την αλληλεπίδρασή σας με ένα χρήστη, την πιθανότητα να ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο αλλά και τη δημοτικότητα της φωτογραφίας.

    Από το Instagram σημειώνουν ότι οι χρήστες χάνουν περίπου το 70% των αναρτήσεων στο feed τους, καθώς το site μεγαλώνει και είναι δύσκολο να βλέπουν τα πάντα στο timeline τους. Έτσι, αποφάσισαν να δοκιμάσουν αυτή την αλλαγή.

    Πολλοί χρήστες πάντως, από τις πρώτες ώρες μετά την ενημέρωση για τους νέους πειραματισμούς, δεν έχουν ενθουσιαστεί με την ιδέα των αλλαγών και οι αντιδράσεις είναι έντονες. Να θυμηθούμε ότι και το Facebook είχε αντιμετωπίσει αντιδράσεις για τον αντίστοιχο αλγόριθμό του σχετικά με το News Feed πίσω στο 2009, αλλά και το Twitter έχει δεχθεί κριτικές για τις προσπάθειές του να αλλάξει το timeline του κατά τους τελευταίους μήνες. Στην περίπτωση του Facebook, πάντως, οι χρήστες μαλάκωσαν και αποδέχθηκαν τη νέα πραγματικότητα (όπως οι χρήστες κάνουν σχεδόν πάντα όταν το Facebook κάνει μια απότομη αλλαγή).

    Ακόμα κι αν η αλλαγή έρχεται, μη φρικάρετε ακόμα! Θα χρειαστεί χρόνο και δοκιμές ώστε το νέο διαφορετικό Instagram να “τελειοποιηθεί” και φυσικά θα υπάρχει και feedback από τους χρήστες μέσα στους επόμενους μήνες.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles