24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    AOC Q2781PQ Review: «Η επιτομή του minimal design»!

    Πριν από περίπου δύο δεκαετίες τα PC monitors (πολύ καιρό πριν τα flat panels κάνουν την εμφάνιση τους) ήταν βαριές, ογκώδεις συσκευές που σίγουρα καταλάμβαναν μπόλικο χώρο επάνω στο γραφείο. Στην τεχνολογία βέβαια ισχύει ο απαράβατος κανόνας που θέλει τα προϊόντα να λεπταίνουν και το μέγεθος τους να μικραίνει (ίσως για κάποια smartphones που ανήκουν στην κατηγορία των phablets δεν ισχύει αυτό) και πλέον τα monitors εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, καθώς πολλές κατασκευάστριες εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον εξωτερικό σχεδιασμό και στην εικόνα που βγάζει προς τα έξω ένα monitor. Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση του “υπερdesignάτου” Q2781PQ, ενός απίστευτα λεπτού monitor 27 ιντσών που μοιάζει να έχει έρθει από το μέλλον, καθώς τα σχεδόν ανύπαρκτα bezels του (μόλις στα 8mm) κάνουν την επιφάνεια εργασίας να καταλαμβάνει το 93% του συνολικού μεγέθους του display.

    aoc-q2781pq-4-large              aoc-q2781pq-8

    Φυσικά το χαρακτηριστικό του monitor της AOC που σου κάνει αμέσως click έχει να κάνει με την απίστευτη μεταλλική Βάση, η οποία ενισχύει τον premium χαρακτήρα του Q2781PQ και παράλληλα καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στο γραφείο του χρήστη. Στυλ, minimal design αλλά και εργονομικός σχεδιασμός συνθέτουν την εξωτερική μορφή ενός monitor που σίγουρα σε επίπεδο εμφάνισης κλέβει την παράσταση και μπορεί να «ταιριάξει» με άνεση σε οποιοδήποτε χώρο. Επιπλέον, παρατηρώντας καλύτερα την πρόταση της AOC μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε την υψηλή ποιότητα κατασκευής της, καθώς το team της γνωστής εταιρείας έδωσε έμφαση στις λείες επιφάνειες που αφήνουν μία εξαιρετική αίσθηση.

    aoc-q2781pq-4-large

    Πέραν του design όμως, το Q2781PQ διαθέτει στο πίσω τμήμα του μία σειρά από ports που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του μέσου χρήστη, χωρίς ωστόσο να διαθέτει κάτι παραπάνω από το «μέσο όρο». Συγκεκριμένα, η 27αρά οθόνη της AOC διαθέτει δύο HDMI ports, μία DisplayPort και μία θύρα VGA, όπως επίσης και ένα headphone jack για την εξαγωγή του ήχου. Δυστυχώς, δεν περιλαμβάνεται κάποιο USB hub, αλλά αυτό ήταν κάτι που το περιμέναμε από τη στιγμή που το εξαιρετικά λεπτό design δεν αφήνει και πολλά περιθώρια (κάτι άλλωστε έπρεπε να θυσιαστεί). Επιπλέον, δεν υπάρχουν ούτε ηχεία, αλλά δύσκολα αυτό είναι κάτι που θα σας πειράξει, καθώς η αλήθεια είναι ότι στο 95% των περιπτώσεων οι users βασίζονται σε μία εξωτερική πηγή αναπαραγωγής ήχου.

    aoc-q2781pq-7

    Προχωρώντας στην ανάλυση των υπολοίπων τεχνικών χαρακτηριστικών, εδώ και πάλι το 27άρι monitor της AOC δεν απογοητεύει, καθώς το AH-IPS panel (με aspect ratio 16:9) που επιτρέπει ευρείες γωνίες θέασης 178 μοιρών, προσφέρει μία υψηλού επιπέδου ποιότητα εικόνας, με τα χρώματα να ξεχωρίζουν για την ζωντάνια τους. Με ανάλυση στα 2560×1440 pixels (στα 60Hz), contrast ratio στα 1000:1 και χρόνο απόκρισης στα 4ms GTG, το Q2781PQ πραγματικά συνδυάζει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και υψηλή ευκρίνεια, αλλά και μία μοναδική ζεστασιά και ρεαλισμό στα χρώματα.

    aoc-q2781pq-3

    Η QHD ανάλυση της με την εμφάνιση περισσότερων από 3,6 εκατομμύρια pixels την καθιστούν ιδανική για τους χρήστες που θέλουν να ασχοληθούν με την επεξεργασία video και φωτογραφίας (όπου και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει), ενώ και στον τομέα του gaming δεν πάει πίσω, καθώς έχει όλα τα φόντα για να τραβήξει την προσοχή και των gamers. Φυσικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ελκυστικής πρότασης της AOC δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η λειτουργία Flcicker-Free, η οποία ρυθμίζει τη φωτεινότητα μέσω ενός DC (Direct Current) backlight συστήματος και έτσι καταφέρνει να μειώσει το δυσάρεστο τρεμόπαιγμα που δημιουργεί, τόσο συχνά, κόπωση στα μάτια. Στα πλεονεκτήματα του εν λόγω monitor δεν γίνεται να μην προσθέσουμε και το πολύ καλό και εύχρηστο menu της που θα γίνει «παιχνιδάκι» στα χέρια ακόμη και του πιο αρχάριου χρήστη.

    aoc-q2781pq-6
    Δεν σας κρύβουμε ότι η συνολική εμπειρία που μας άφησε το υψηλής ποιότητας monitor της AOC ήταν ανωτέρου επίπεδου. Το απίθανα κομψό design (που ουσιαστικά δημιουργεί ένα monitor «κόσμημα» για το γραφείο σας) συνδυάζεται άψογα με τα ανεπτυγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα μπορεί να καλύψει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Αναμφίβολα, τα 349 ευρώ (ενδεικτική τιμή) που θα δαπανήσετε για την του συγκεκριμένου monitor θα πιάσουν τόπο!     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles