20 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Από πού πήρε το όνομά της η Niantic, η εταιρεία που δημιούργησε το Pokemon Go!

    Η Niantic, μία εταιρεία που γεννήθηκε στη “σκιά” της Google, είναι η δημιουργός του παιχνιδιού που συζητά όλος ο πλανήτης αυτές τις ημέρες, του περίφημου Pokemon Go. Πώς όμως πήρε το όνομά της η εταιρεία;

    pokemon go

    Ο δημιουργός της και διευθύνων σύμβουλος της Niantic, John Hanke, σημειώνει πως η εταιρεία ονομάστηκε έτσι από ένα… φαλαινοθηρικό πλοίο.

    Ένα φαλαινοθηρικό εγκαταλείφθηκε στο San Francisco από μέλη του πληρώματος που έσπευσαν να αναζητήσουν την τύχη τους κατά τη διάρκεια του φημισμένου Gold Rush, της περιόδου της χρυσοθηρίας στην Καλιφόρνια. Το πλοίο μετά την εγκατάλειψή του μετατράπηκε σε κατάστημα και ξενοδοχείο αποτελώντας ένα έμβλημα για την ανερχόμενη τότε πόλη της Δυτικής Ακτής για πολλά χρόνια. Από αυτό ονομάστηκε η Niantic, με τον Hanke να επιλέγει αυτό το όνομα για να συνδυάσει gaming, κινητά, χαρτογράφηση και φυσικά… επαυξημένη πραγματικότητα

    Η Niantic ήταν ένα side-project για τον Hanke στην Google, που είχε αγοράσει την startup του την Keyhole το 2004 και τη μετέτρεψε στη δωρεάν υπηρεσία χαρτογράφησης της εταιρείας, το γνωστό μας Google Earth. Ο Hanke πέρασε αρκετά χρόνια ως κορυφαίο στέλεχος της Google στο τμήμα χαρτογράφησης και δούλεψε σε υπηρεσίες όπως τα Maps και Street View.

    Το project της Niantic ξεκίνησε το 2011, με την εταιρεία να γίνεται γνωστή την επόμενη χρονιά με την κυκλοφορία του Ingress. Τα υπόλοιπα φυσικά είναι ιστορία που απογειώνεται με το Pokemon Go!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles