24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Άποψη: μπορώ παρακαλώ να έχω κι εγώ μία μέρα που θα κάνω τρελό shopping σε εξαιρετικές τιμές;

    Αν παρακολουθείτε τα μεγάλα websites στις ΗΠΑ, θα έχετε παρατηρήσει πως όλα, μα όλα, αναφέρονται στις προσφορές που κάνουν τα καταστήματα την “Μαύρη Παρασκευή“. Τι είναι το “black Friday”; Είναι συνήθως η επόμενη μέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών, επίσημη αργία στη χώρα. Η επόμενη μέρα της αργίας των Ευχαριστιών, είναι και η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων για τα καταστήματα.

    Εκείνη τη μέρα, όλα τα καταστήματα ανοίγουν πάρα πολύ νωρίς (περίπου στις 4 το πρωί) και με τρελές, κυριολεκτικά, προσφορές προσελκύουν τον κόσμο να αγοράσει. Ενώ δεν είναι επίσημη αργία, οι περισσότερες εταιρίες στη χώρα, δίνουν άδεια στο προσωπικό τους ώστε να μπορέσει εκείνη τη μέρα να κάνει τα ψώνια του.

    Η πρώτη “Black Friday” έγινε στη πόλη της Φιλαδέλφεια το 1975 και ήταν τόσο επιτυχημένη για τις επιχειρήσεις, που γρήγορα έγινε θεσμός σε όλη τη χώρα. Υπολογίστε πως είναι η πιο κερδοφόρα μέρα για τα καταστήματα.

    Για να έχετε εικόνα των προσφορών που έχουν τα καταστήματα, υπολογίστε πως οι εκπτώσεις, ακόμα και στα gadgets, μόνο για την συγκεκριμένη ημέρα, φτάνουν το 40% ή και παραπάνω. Μόνο για εκείνη την ημέρα.

    Θα μου πείτε… μα θα πάω να σταθώ στην ουρά για να πάρω ένα gadget μαζί με χιλιάδες κόσμου; Ναι. Θα το κάνω. Κι όχι επειδή έχουμε κρίση. Αλλά γιατί πραγματικά θα ήθελα να πάρω το προϊόν που θέλω σε χαμηλή τιμή γιατί έτσι, μπορώ να πάρω δύο προϊόντα που θέλω, εφόσον ξέρω πως θα τα πάρω πολύ οικονομικότερα. Κι ας χρειαστεί να σταθώ στην ουρά.

    Επίσης, θα έχω την ικανοποίηση πως τη συγκεκριμένη μέρα, εγώ, μαζί με χιλιάδες άλλους θα έχουμε κάθε λόγο να κατεβούμε στα καταστήματα να ψωνίσουμε και δεν θα το σκεφτούμε πολύ. Γιατί θα ξέρουμε πως μπορούμε να αγοράσουμε σε πολύ καλές τιμές. Άρα, θα το κάνουμε. Και ξέρουμε πως θα έχουμε και διαθεσιμότητα.

    Αν επιλέξω πως η πολυκοσμία δεν μου ταιριάζει, ας μη κατέβω στα καταστήματα και ας επιλέξω να ψωνίσω την υπόλοιπη εορταστική περίοδο στις κανονικές τιμές. Δεν θα έχω όμως κανένα λόγο να κάνω “παζάρια” με τα καταστήματα. Θα μου πουν, “ας ερχόσασταν εκείνη τη μέρα” και θα έχουν απόλυτο δίκιο.

    Ξέρω πως αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει από τα καταστήματα εδώ. Ξέρω πως η γραφειοκρατία στην Ελλάδα με το θέμα των προσφορών και των εκπτώσεων είναι μεγάλη. Μήπως, λέω μήπως όμως, όταν αποδεδειγμένα βλέπουμε πως το εμπόριο υποφέρει και η αγοραστική μας δύναμη ελαττώνεται συνεχώς, να αρχίσουμε να γινόμαστε λίγο πιο ευέλικτοι στην γραφειοκρατία μας και να διοργανώνουμε τέτοιες μέρες κι εμείς;

    Κι ας μη τις λέμε “μαύρες”. Ας τις ονομάσουμε με ότι χρώμα θέλουμε. Αλλά να το κάνουμε. Τι λέτε;

     

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles