20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple ετοιμάζει σε συνεργασία με την Carl Zeiss τα δικά της Augmented Reality γυαλιά; (φήμες)

    H Apple είναι γνωστό ότι ψάχνεται διαρκώς να επεκταθεί σε νέους τομείς υψηλής τεχνολογίας και ένας εξ΄ αυτών αφορά στην επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality). Σύμφωνα λοιπόν με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μας έρχονται όμως από έγκριτες πηγές, η εταιρεία με έδρα το Cupertino εξετάζει το ενδεχόμενο να πειραματιστεί με την AR τεχνολογία. Μία τέτοια περίπτωση ήταν ως γνωστόν τα Glasses της Google, τα οποία όμως βρίσκονται στη φάση του επανασχεδιασμού ύστερα από ένα σεβαστό χρονικό διάστημα που δοκιμάστηκαν σε real-time συνθήκες.

    augemented-reality-apple-2

    Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις είναι πολύ πιθανό η Apple να ενώσει τις δυνάμεις της με την Carl Zeiss (η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής οπτικών παγκοσμίως) και να παρουσιάσει στο κοινό τα δικά της Augmented Reality Glasses μέσα στο 2017. Στο παρελθόν ο CEO της Apple, Tim Cook, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Apple να δοκιμάσει τις δυνάμεις της πάνω στην επαυξημένη πραγματικότητα, εν αντιθέσει με την εικονική πραγματικότητα, η οποία μπορεί να φαντάζει ιδανική για την εκπαίδευση και το gaming, ωστόσο η Augmented Reality αποτελεί το next big thing της βιομηχανίας. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple συνδέεται με την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, καθώς πριν από περίπου τρεις μήνες το έγκριτο Bloomberg είχε αναφερθεί στην ύπαρξη ενός concept ΑR γυαλιών που θα μπορούσαν να συνδεθούν με το iPhone. Το εν λόγω report ισχυριζόταν ότι η Apple είχε ήδη παραγγείλει μια σειρά από εξαρτήματα και components που θα αφορούσαν στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2018.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles