15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    iPhone 4: Η αναλυτική δοκιμή της συσκευής (με photos & videos)

    iPhone 4 – Full Review
    Πέφτει το σήμα του; Έχει κιτρινίλες η οθόνη του; Ποιες είναι οι νέες του δυνατότητες; Γιατί να το προτιμήσετε από το 3GS; Απαντάμε σε όλα σας τα ερωτήματα… 

       

    Έχω μια αγαπημένη συνήθεια. Για την ακρίβεια δεν είναι μια, είναι δύο, αλλά η δεύτερη δεν αφορά κανέναν επί του παρόντος. Είναι, που λέτε, η στιγμή της δοκιμής μιας πολλά υποσχόμενης συσκευής. Εδώ γεννιούνται και πεθαίνουν οι καλύτερες εικόνες στη ζωή ενός δημοσιογράφου. Αν το gadget καταφέρει να μηδενίσει κάθε άλλη σκέψη στο μυαλό του, περνάει αυτόματα στη λίστα των αντικειμένων που θα αγόραζε επιτόπου. Ρίχνω μια ματιά, που λέτε, στο Apple iPhone 4, που έφερα μετά κόπων και βασάνων απ’ το μακρινό Λονδίνο στην ταπεινή πλατεία Βάθη και παθαίνω κάτι. Το iPhone είναι εντυπωσιακά κατασκευασμένο, δείχνει ένα κομμάτι, αυτό είναι μακράν το πιο ποιοτικό κινητό τηλέφωνο του κόσμου. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που σου μένει είναι ότι αξίζει τα λεφτά του. Είναι η αρχή του παζλ που τρέφει την ψυχική σου ικανοποίηση, αυτή που θα σε κάνει να πεις «δεν πέταξα τα λεφτά μου».   

    Η συσκευασία του iPhone 4 που φέραμε από το Λονδίνο!
    Κατασκευή

    Από εδώ και στο εξής, όταν αναφερόμαστε σε ποιοτικό κινητό θα μιλάμε για το iPhone. Ειλικρινά δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπιασα καλύτερα κατασκευασμένο κινητό τηλέφωνο από αυτό. Η τεχνική «σάντουιτς» που υιοθετεί, είναι κάτι καινούριο για συσκευή της Apple, όχι όμως και για τη βιομηχανία των κινητών – η Nokia, για παράδειγμα, τη χρησιμοποιεί κατά κόρον. Το iPhone 4 αποτελείται από δυο φύλλα ειδικά επεξεργασμένου γυαλιού (το ίδιο που χρησιμοποιείται σε αλεξιανέμια ελικοπτέρων και τρένων υψηλών ταχυτήτων) και ένα πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι. Πάνω σ’ αυτό εδρεύουν τα τέσσερα πλήκτρα: το χιλιοπαιγμένο on/off, το κλασικό για iPhone που απενεργοποιεί/ενεργοποιεί τους ήχους, αλλά και τα επίσης γνωστά ρύθμισης της έντασης του ήχου ή του ακουστικού – ανάλογα με την περίσταση. Τα ευχάριστα νέα για την έκδοση 4 της αμερικανικής συσκευής είναι ότι προστέθηκε ένα δεύτερο μικρόφωνο, για χρήση σε κλήσεις βίντεο, αλλά και συνομιλιών γενικότερα, που συμβάλλει στην απομόνωση των εξωτερικών θορύβων. Στην πράξη λειτουργεί αποτελεσματικά, σε σημείο που μεταφέρει την αίσθηση στο συνομιλητή ότι βρίσκεσαι μονίμως σε ένα ήσυχο δωμάτιο – κάποιοι πιθανόν να έχουν ζήσει καταστάσεις με κινητά -ονόματα δε λέμε οικογένειες δεν θίγουμε- που η λειτουργία των δυο μικροφώνων κάθε άλλο παρά βελτίωνε την ποιότητα του ήχου.   

    Στη λιτή πρόσοψη τα πράγματα παραμένουν λίγο πολύ γνωστά: ένα και μοναδικό πλήκτρο στο κάτω μέρος και μια κάμερα στο επάνω. Είναι ανάλυσης VGA και χρησιμοποιείται για βιντεοκλήσεις (σ.σ. θα αναφερθούμε αργότερα σε αυτή).   

    Στην πίσω όψη, έκτος από τη γνωστή κάμερα, στα 5MPixels πλέον, θα βρείτε ένα LED φλας για λήψεις στο σκοτάδι (μια απ’ τις μεγαλύτερες ελλείψεις των πρώτων iPhone επιτέλους διορθώνεται), ενώ τους παλαιότερους χρήστες πιθανόν να τους ξενίσει η απουσία της καμπύλης που βελτίωνε, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, κατά έναν τρόπο το κράτημα της συσκευής και κατά ένα δεύτερο την αισθητική της – εμάς δε μας βρίσκουν σύμφωνους πουθενά, πρώτον γιατί το αίσθημα ότι κρατάς σαπούνι εξαλείφθηκε πλήρως και δεύτερον γιατί περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα.   

    Το iPhone 4 είναι μικρότερο απ’ το 3GS, με τη διαφορά μεταξύ τους σε πάχος να αγγίζει τα 3 χιλιοστά ή ποσοστιαία το 24%. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το iPhone 3GS μετράει 115,5 x 62,1 χιλ. ύψους x πάχους όταν το 4 μετράει αντίστοιχα 115,2 x 58,6 χιλ.. Πιθανόν η αύξηση του βάρους, έστω και μόλις κατά 2 γραμμάρια (πλέον στα 137), να αποτελεί πρόβλημα για κάποιους, για εμάς όμως είναι θείο δώρο. Πριν πέσετε να μας φάτε, να πούμε ότι συντελεί σε αυτή τη μοναδική αίσθηση ποιότητας και στιβαρότητας που αποπνέει το νέο iPhone, κάτι που αδυνατούμε να μεταφέρουμε στο «χαρτί» – θα συστήναμε να παίρνατε καλύτερα τη συσκευή στα χέρια σας.   

     Στα ενδότερα

    Οι αλλαγές δε βρίσκονται μόνο στην επιφάνεια. Είναι και κάτω από αυτή. Η «καρδιά» του συστήματος, για παράδειγμα, είναι εντελώς καινούργια. Πλέον, κάτω απ’ τη νέα οθόνη του iPhone 4 χτυπάει ο επίσης νέος επεξεργαστής, κατασκευής Apple αυτή τη φορά (ο προηγούμενος ήταν της ARM) ονόματι Α4, με ταχύτητα χρονισμού το 1GHz (λέγεται πως είναι υποχρονισμένος στα 800MHz). Στην πράξη το iPhone 4 είναι πιο γρήγορο απ’ το 3GS, κάτι που γίνεται άμεσα ορατό στους χρόνους ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, μα κυρίως στις εφαρμογές και τα παιχνίδια. Το rendering στα γραφικά γίνεται ταχύτερα, αν και αλήθεια είναι πως δεν εντυπωσιαστήκαμε γενικά απ΄ τις επιδόσεις. Το Samsung Galaxy S αποτελεί ένα εύστοχο παράδειγμα κινητού που θριαμβεύει με την ταχύτητα του – επί του θέματος πάντως οι κάτοχοι των 3G και 3GS θα καταλάβουν τη διαφορά, υπέρ του 4.   

    Στο κομμάτι της μνήμης, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα, εφόσον μιλάμε για διπλασιασμό των αριθμών: το iPhone 4 έχει 512MB μνήμης RAM, όταν τα 3GS και iPad έχουν μόλις 256MB. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι η νέα συσκευή υιοθετεί τα ίδια ποσά αποθηκευτικού χώρου. Μόλις 16 και 32 GB αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που το iPod Touch διατίθεται ήδη με 64GB. Και μπορεί ένα χρόνο πριν να μην αποτελούσε λόγο γκρίνιας, δεδομένου όμως ότι η νέα συσκευή αποτυπώνει βίντεο 720p στα 30 καρέ -ενδεικτικά ένα video διάρκειας ενός λεπτού αντιστοιχεί σε περίπου 80MB- θα απαιτούσαμε τουλάχιστον μια υποδοχή για την επέκταση της μνήμης.   

    Στον τομέα της συνδεσιμότητας οι τεχνικοί της Apple έχουν κάνει επίσης βελτιώσεις: εκτός απ’ το Bluetooth 2,1 και το δέκτη quad-band HSUPA (που προσφέρει καλύτερες ταχύτητες για downloading δεδομένων) το iPhone 4 προσφέρει Wi-Fi 802.11n, αντί του 802.11b/g του 3GS.
    Το ανακατασκευασμένο πλαίσιο της τέταρτης έκδοσης της αμερικανικής συσκευής, παρά το μικρότερο μέγεθος της, συντέλεσε στην αύξηση της χωρητικότητας της μη-αποσπώμενης μπαταρίας που προσφέρει 40% καλύτερους χρόνους ομιλίας, σύμφωνα πάντα με την Apple. Στην πράξη είδαμε περίπου μισή ημέρα επιπλέον χρήσης σε σχέση με το 3GS. Στα συν ότι το iPhone 4 διαθέτει γυροσκόπιο, αντί του αισθητήρα επιτάχυνσης που είχαν προγενέστερα μοντέλα, αισθητήρα φωτός και επιπλέον έναν ακόμη που αφορά στην εγγύτητα. Όπως και με το 3GS έτσι και εδώ υπάρχει το τσιπσετ του AGPS και φυσικά η ψηφιακή πυξίδα. Η διαφορά σε σχέση με τα 3G και 3GS είναι ότι οι κεραίες για τα UMTS, GPS, Wi-Fi και Bluetooth βρίσκονται πλέον στο εξωτερικό μέρος της συσκευής ή με άλλα λόγια στο μεταλλικό περίβλημα της (επιλέχθηκε το ανοξείδωτο ατσάλι γιατί το αλουμίνιο είναι ως γνωστόν κακός αγωγός, γενικώς). Κατά τη διάρκεια των τεστ μας, παρατηρήσαμε ότι το iPhone 4 εμφανίζει παντού καλύτερο σήμα, αν και το φαινόμενο των «drop calls» δεν εξαλείφθηκε τελείως.   

    Σχετικά τώρα με τον τρόπο που πρέπει να κρατάει κάνεις τη συσκευή έχουν γραφτεί πολλά και ειπωθεί ακόμη περισσότερα. Κρατήστε όμως αυτό: 1) Ο δείκτης RSSI (receiver signal strength indicator), ο μετρητής του σήματος που εμφανίζει κάθε κινητό στην οθόνη, δεν απεικονίζει την ποιότητα του σήματος παρά μόνο την ένταση. Που σημαίνει ότι υπάρχουν συσκευές που πραγματοποιούν κλήσεις ακόμη και με μια «μπάρα», την ίδια στιγμή που κάποιες άλλες κάνουν «διακοπές» ακόμη και με δυο. 2) Η κάθε κεραία της κυψέλης δέχεται ορισμένο αριθμό συνδρομητών (συνήθως 68). Που σημαίνει ότι το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να κλειδώσει σήμα απ’ την πιο μακρινή κεραία μέχρι και την πιο κοντινή ανάλογα με το φόρτο του δίκτυου. Με άλλα λόγια, η συσκευή σας, ανά πάσα στιγμή, ενδέχεται να συνδεθεί σε διαφορετική κεραία, γεγονός που δικαιολογεί τις μεταπτώσεις που εμφανίζει στο σήμα της.
    Δεδομένων αυτών των δυο, κυρίως, παραμέτρων, είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει αντικειμενική μέτρηση σήματος, παρά μόνο σε ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου και με χρήση ειδικών όργανων. Για αυτό και συνειδητά δε θα επεκταθούμε σε αυτό το θέμα, αλλά θα αναφέρουμε ενδεικτικά και μόνο ότι και τα δυο iPhone που είχαμε στην κατοχή μας δεν παρουσίαζαν μεταπτώσεις στο σήμα, ανεξαρτήτως με τον τρόπο που τα είχαμε στα χέρια μας. Τυχαίο; Μπορεί.
       

    Δείτε τις δοκιμές του digitallife.gr, σχετικά με τις μεταπτώσεις στο σήμα του iPhone 4, αν το κρατήσει κάποιος με το αριστερό χέρι καλύπτοντας την κεραία… Για να δούμε, πέφτει το σήμα του iPhone 4 ή όχι; 

       

       

    Retina Display: Η πολυσυζητημένη οθόνη του iPhone 4

    Σίγουρα όλοι έχετε διαβάσει για την ολοκαίνουργια οθόνη της Apple ονόματι «Retina Display». Είναι αυτή με τη μεγαλύτερη ανάλυση στον κόσμο, η μόνη που συγκεντρώνει σε μια επιφάνεια 3,5, μόλις, ιντσών 960×640 pixels ή με άλλα λόγια που διαθέτει πυκνότητα εικονοστοιχείων που ισοδυναμεί με 326 ppi, την ίδια στιγμή που ο ανθρώπινος οφθαλμός δεν αντιλαμβάνεται περισσότερα από 300 ppi (pixels per inch). Ο λόγος αντίθεσης της, πάντως, που αγγίζει το εκπληκτικό 800:1 είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι, παρά τα όποια διθυραμβικά σχόλια, προσφέρει, κατά τη γνώμη μας, χειρότερη απεικόνιση από αυτή του Galaxy S. Η οθόνη του iPhone 4 είναι καλύτερη κόντρα στο φως, η λέξη «πιξέλιασμα» της είναι παντελώς άγνωστη, ενώ εμφανίζει τα χρώματα πιο κοντά στο πραγματικό. Όμως με την τεχνολογία AMOLED, και δη αυτή της Samsung, οι εικόνες γίνονται πιο ελκυστικές, ενώ η απεικόνιση του μαύρου θυμίζει τηλεοράσεις Plasma, όντας ό,τι καλύτερο έχει αντικρίσει ποτέ το μάτι. Δε λέω η «Retina Display» μας αρέσει. Θα την προτιμούσαμε όμως ακόμη μεγαλύτερη – οι 4 ίντσες είναι για εμάς το ιδανικό.   

    Σχετικά τώρα με τις κίτρινες κηλίδες που εμφάνισαν κάποια iPhone νομίζουμε ότι αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, που αναφέρει ότι προβλήματα νεότητας παρουσιάζουν σχεδόν όλες οι συσκευές (κάτι αντίστοιχο ισχύει και στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας). Αυτό που δε συγχωρούμε στην Apple είναι ότι ακόμη και με την έλευση του iPhone 4, δεν έβαλε μυαλό, γι’ αυτό και υπάρχει ενδεχόμενο να σας «κληρώσει» κομμάτι που εμφανίζει κίτρινη χροιά στην οθόνη (προσοχή: σε όλη την επιφάνεια της και όχι μεμονωμένα). Απ΄ τις δυο συσκευές που είχαμε, η μια είχε λευκή και η άλλη ελαφρώς κίτρινη οθόνη.   

    Δείτε τις δοκιμές του digitallife.gr σχετικά με τις κιτρινίλες στην οθόνη του iPhone 4. 

       

    Οι κάμερες

    Αποτελεί μια απ’ τις σημαντικότερες βελτιώσεις της συσκευής σε σχέση με το παρελθόν. Μπορεί τα 5MPixels να ακούγονται λίγα, όμως αυτό που μετράει τελικά είναι η ποιότητα – δεν λέμε χιλιοπειμώμενο, εν τέλει όμως αληθινό. Γι’ αυτό λοιπόν επιβραβεύουμε τους τεχνικούς της Apple για την επιλογή τους. Οι φωτογραφίες που λαμβάνει η κάμερα του iPhone 4 είναι εξαιρετικές. Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, δε θα βρείτε κινητό τηλέφωνο αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως κατηγορίας, που συλλαμβάνει καλύτερες φωτογραφίες απ’ αυτό. Οι ρυθμίσεις που προσφέρει, απ’ την άλλη, είναι εκνευριστικά λίγες: μόνο για το ζουμ που φτάνει μέχρι το 5x και το φλας – on/off. Ευτυχώς, υπάρχουν εφαρμογές στο App Store που τους δίνουν περισσότερες δυνατότητες για εκείνους που δεν αρκούνται στα βασικά. Όσον αφορά στο βίντεο, πρέπει σας να πούμε ότι απλά… πάθαμε πλάκα. Με ανάλυση 720p (1280×720 pixels) στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο το iPhone 4 μπορεί επάξια να αντικαταστήσει φθηνές βιντεοκαμέρες, όπως η Flip HD, ακόμη και σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού.
    Για το τέλος, αφήσαμε την κάμερα που εδρεύει στην πρόσοψη, η οποία για την ανάλυση της (μόλις 0,3 MPixel) προσφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, συνδυάζεται μονάχα με την εφαρμογή FaceTime για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων (πρώτο φάουλ) και μάλιστα αποκλειστικά μέσω Wi-Fi (δεύτερο φάουλ). Ευτυχώς, λόγω λειτουργικού και σύμφωνα πάντοτε με τους developers, σύντομα θα ανοίξει ο δρόμος για αξιοποίηση της από κάθε εφαρμογή και γιατί όχι και από αυτή του Skype.   

    Δείγμα φωτογραφιών από τη συσκευή

     

     

    Το λειτουργικό
    Η υποστήριξη της εφαρμογής φακέλων από το iOs4 θα σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα τις εφαρμογές σας
    Οι χρήστες του iPhone έχουν ακόμη ένα λόγο να χαμογελούν. Επιτέλους, multitasking!

    Το γράψαμε στην πρώτη παρουσίαση θα το αναφέρουμε και τώρα. Το iPhone ενσωματώνει την τελευταία έκδοση λειτουργικού OS 4.0. Που σημαίνει ότι μαζί με αυτή παίρνετε δώρο όλες τις βελτιώσεις και τα επιπλέον χαρακτηριστικά που τη συνοδεύουν (βλ. δημιουργία φακέλων, multitasking, εφαρμογή iBooks κ.ά). Και μπορεί το μύθο του iPhone να τον συντηρούν οι απανταχού κολλημένοι, ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι με απόλυτα κριτήρια υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μερικές αρχικές οθόνες δε θα έβλαπταν κανένα, πόσο μάλλον η ύπαρξη widgets που, Steve, είναι δωρεάν.
    Πρωτού όμως βιαστείτε να μας κρίνετε κρατήστε τα εξής:   

    1) Οι λειτουργίες που υποστηρίζει το iPhone σήμερα, είναι διαθέσιμες σε «έξυπνα» κινητά άλλων κατασκευαστών εδώ και μια πενταετία.
    2) Μια συσκευή π.χ. με λειτουργικό Android δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ανταλλάξει δεδομένα μέσω Bluetooth, σε αντίθεση με το iPhone που είναι κλειδωμένο.
    3) Δεν υποστηρίζει την τεχνολογία Flash που σημαίνει ότι αδυνατεί να προβάλει ένα μεγάλο ποσοστό ιστοσελίδων.
    4) Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το δυσκίνητο και παρωχημένο iTunes.
    5) Οι δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει είναι πρακτικά μηδενικές – ας μην ακούσω για την αλλαγή background ακόμη στα μενού που ακούγεται τουλάχιστον αστείο.
       

    Ο αντίλογος αναφέρει ότι αυτό είναι το πιο σταθερό λειτουργικό που φτιάχτηκε ποτέ και ότι υποστηρίζει τις περισσότερες εφαρμογές από οποιαδήποτε άλλη συσκευή σήμερα. Στο τέλος της ημέρας όμως, το γεγονός ότι η Apple συντηρεί τo ίδιο λειτουργικό εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, έχει αρχίσει να μας κουράζει. Όπως και ότι ακόμη και τώρα παρουσιάζει αδικαιολόγητες ελλείψεις, βλέπε αναφοράς παράδοσης στα μηνύματα ή τον περιορισμό στην ανταλλαγή δεδομένων μέσω του μπλε δοντιού. Συνεπώς η εταιρεία του Steve Jobs οδηγεί αναγκαστικά το χρήστη που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το λειτουργικό στη λύση του jailbreak για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το smartphone, που σαν… smartphone του το πούλησαν εξαρχής. 

      

    Φτιάχνοντας folders
       

       Αλλάζοντας wallpapers 

     

    Αντί επιλόγου

    Δε μας αρέσει να λειτουργούμε με την κοινή λογική. Απ’ την άλλη, δε θα προσπαθήσουμε να πούμε κάτι απλά και μόνο για να «το παίξουμε» διαφορετικοί. Το iPhone είναι ένα ολοκληρωμένο κινητό. Ο συνδυασμός της αποτελεσματικής οθόνης, της εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής, της εξίσου καλής κάμερας και των δυνατοτήτων που καλύπτουν σχεδόν κάθε χρήστη το καθιστούν μοναδικό. Σε ορισμένους τομείς βρίσκεται μπροστά απ’ την εποχή του, σε κάποια άλλους υστερεί. Δεν είναι τέλειο παντού, είναι όμως το πιο ολοκληρωμένο. Είναι πληθωρικό, δεν είναι δύσκολο και είναι fun. Ή foolproof. Είναι το πακέτο. Και είτε το θέλουμε είτε όχι πολλοί θέλουν να το κάνουν δικό τους. Προσωπικά πάντως θα συνεχίσω να παίζω με το Android λειτουργικό…   

    iPhone 4 vs iPhone 3GS: Ποιο να προτιμήσω;

    Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα και μπορείτε να μεταπουλήσετε σε καλή τιμή το προηγούμενο κινητό σας κάντε το. Θα ευχαριστηθείτε τις βελτιώσεις σε όλους τους τομείς –εκτός του λειτουργικού που παραμένει ίδιο- την ίδια στιγμή που θα έχετε πρόσβαση σε μελλοντικές αναβαθμίσεις – από ένα σημείο και μετά οι προηγούμενες συσκευές θα πάψουν να τις δέχονται.   

    Δείτε τις δοκιμές του digitallife.gr που συγκρίνουν την ταχύτητα του iPhone 4 με αυτή του iPhone 3GS.   

       

       

       

    Σχεδιασμός 10
    Δυνατότητες 8,5
    Απόδοση 9
    TRY

    + Η οθόνη του. Αποδεικνύεται ιδανική για την ανάγνωση κειμένου, είναι φωτεινή και ευανάγνωστη ακόμη και κάτω απ’ το φως του ηλίου.
    + Η ποιότητα της κατασκευής. Είναι με μια λέξη κορυφαία ενώ δεν υπάρχει κινητό που μπορεί να την ανταγωνιστεί αυτή την στιγμή.
    + Η απροβλημάτιστη χρήση. Λειτουργία χωρίς κολλήματα ή απρόσμενες καθυστερήσεις.
    + Οι δυνατότητες. Προσφέρει γενικώς τα πάντα ενώ βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς που το προηγούμενο υστερούσε.
    + Υπακοή στις εντολές. Υπάρχουν συσκευές που το πλησιάζουν καμιά όμως δεν είναι ανώτερη από αυτό. Θα ακολουθεί πάντοτε πιστά τις εντολές σας.   

    CRY

    Διάσταση οθόνης. Πλέον κρίνεται μικρή. Συσκευές όπως το Dell Streak προσφέρουν 5άρες οθόνες όταν το iPhone έχει μείνει κολλημένο στις 3 και μισό. Θα μπορούσε άνετα να προσφέρει 4 ίντσες σχεδόν χωρίς θυσίες σε όγκο.
    Απουσία ραδιοφώνου και υποδοχή επέκτασης μνήμης. Είναι προϊόν της Apple και διακρίνεται για τις μουσικές του επιδόσεις για αυτό και δεν του δικαιολογούμε αυτή την έλλειψη. Το ίδιο και τον περιορισμένο αποθηκευτικό του χώρο.
    Απουσία Flash. Το επιχείρημα του Steve για υπερβολική κατανάλωση ενέργειας και bugs έχει καταντήσει γραφικό. Για το πρώτο απαντάμε ότι είναι δική μας επιλογή αν θα το χρησιμοποιούμε ή όχι ενώ για το δεύτερο έχουμε ζωντανό παράδειγμα το Nexus One που δουλεύει «νεράκι».
    Απουσία υποδοχής microUSB. Όταν οι υπόλοιποι ακολουθούν τις νόρμες η Apple κάνει τα δικά της. Γιατί ακόμη ένα καλώδιο Mr. Steve;
    Περιορισμοί λειτουργικού και iTunes. Μόνο με jailbreak θα αξιοποιήσετε πλήρως το λειτουργικό της Apple. Κρίμα.

    Related Articles

    16 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles