18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο νέος connector του iPhone 5: Και το όνομα αυτού Lightning

    Τα περισσότερα χαρακτηριστικά του iPhone 5 είχαν διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα και, απ’ ό,τι φαίνεται, οι περισσότερες πληροφορίες που είχαμε γι’ αυτό επιβεβαιώθηκαν. Μία από τις αλλαγές, λοιπόν, στη συσκευή, είναι και η ενσωμάτωση ενός νέου connector 8-pin – όχι όμως του 19-pin που είχαμε δει στις διαρροές. Κυρίες και κύριοι, υποδεχθείτε την ολοκαίνουρια υποδοχή σύνδεσης της Apple!


    Ονομάζεται Lightning και είναι το νέο καλώδιο/υποδοχή σύνδεσης της αμερικανικής εταιρείας που ενσωματώνεται στο iPhone 5 και το νέο iPod Touch. Αντικαθιστά τον 30-pin connector που η Apple χρησιμοποιούσε στις συσκευές της από το 2003, όταν ακόμη διέθετε στην αγορά μόνο iPod, ενώ, όπως σημειώθηκε και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, είναι 80% μικρότερο από αυτό. Άλλωστε, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Phil Schiller, SVP της Apple στο All Things Digital, δε θα ήταν δυνατό το νέο iPhone να είναι τόσο λεπτό αν διέθετε την παλιά υποδοχή.  Η υποδοχή του στη συμβατή συσκευή είναι στενότερη και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην έχει σημασία με ποιον τρόπο θα το συνδέσετε -σε αντίθεση με το USB- ενώ είναι και πιο ανθεκτικό.

    Όσο γι’ αυτούς που διαθέτουν παλαιότερα αξεσουάρ, θα διατεθεί προσαρμογέας (που θα πωλείται βεβαίως ξεχωριστά). Ήδη, μπορεί να βρει κάποιος τον απλό adapter  στο Apple Store έναντι 29 δολαρίων, ενώ το καλώδιο lightning to 30-pin κοστίζει 39 δολάρια.

    Η Apple σημείωσε, επιπλέον, ότι θα συνεργαστεί με ανεξάρτητους κατασκευαστές, ώστε σύντομα να υπάρχουν διαθέσιμα πολλά αξεσουάρ συμβατά με τη νέα υποδοχή σύνδεσής της. Και κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα πετύχει να την κάνει δημοφιλή…

    Πηγή: CNET

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles