21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Δείτε το unboxing του Apple iPhone 6s και μάθετε για τις πρώτες μας εντυπώσεις!

    Τη σημερινή μέρα (9 Οκτωβρίου), την περίμεναν πως και πως οι fans της Apple, καθώς έφτασε η στιγμή και για την χώρα μας να υποδεχθεί το iPhone 6s και iPhone 6s Plus. H Apple για μία ακόμη φορά ρίχνει με εκκωφαντικό τρόπο τη νέα ναυαρχίδα της στην αγορά, με το νέο iPhone να αποτελεί ουσιαστικά μία ποιοτική αναβάθμιση σε τεχνολογικό επίπεδο σε σύγκριση με το προηγούμενο iPhone 6. Δε χρειάζεται να τονίσουμε το γεγονός ότι το νέο και αναβαθμισμένο iPhone πούλησε σαν τρελό από την day 1 για μία ακόμη φορά και κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην χώρα μας. Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο iPhone 6s αναμένεται να λειτουργήσει περισσότερο ως μία συσκευή «γέφυρα» για το iPhone 7, το οποίο το περιμένουμε να κυκλοφορήσει αυτή την εποχή του χρόνου, παραθέτοντας έτσι μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά, τα οποία έλειπαν από το προηγούμενο μοντέλο.

    iPhone 6S unboxing (5)

    Προχωρώντας στο unboxing της συσκευής και καταγράφοντας τις πρώτες μας εντυπώσεις από το iPhone 6s, το πρώτο πράγμα που μας τράβηξε την προσοχή είναι η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, η οποία άλλωστε αποτελεί το σήμα κατατεθέν όλων των προϊόντων που φέρουν το Apple brand. Σε σχεδιαστικό επίπεδο υπάρχουν μηδαμινές διαφορές με το iPhone 6, ωστόσο η Apple σε μία προσπάθεια να αποφύγει αυτή τη φορά σκάνδαλα τύπου bendgate (που σαφώς τραυμάτισαν την εικόνα της), αυτή τη φορά «θωράκισε» τη νέα συσκευή της με ένα πιο ισχυρό κράμα αλουμινίου (τύπου 7000) που κατέστησε το νέο iPhone απείρως πιο ανθεκτικό.

    iPhone 6S unboxing (1)
    iPhone 6S unboxing (9)

    Η ξεχωριστή ποιότητα του νέου iPhone βέβαια είναι ορατή από το πρώτο κιόλας άγγιγμα στην οθόνη του, καθώς για μία ακόμη φορά η Apple δεν έκανε την παραμικρή παραχώρηση στην ποιότητα που χαρίζει στους users το νέο iPhone. Με το που έγινε το πρώτο bootάρισμα της συσκευής στο νεότευκτο iOS 9.0, δεν γινόταν να μην σταθούμε στην εκπληκτική Retina HD οθόνη στις 4.7 ίντσες (ανάλυση 750×1334 pixels), η οποία δε χωράει αμφιβολία ότι διακρίνεται για τα ολοζώντανα χρώματα και τα μοναδικά brightness levels της (παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή για την Apple όπως λέει και ο σοφός λαός).

    iPhone 6S unboxing (2)

    H απόκριση του iPhone 6s είναι πραγματικά «το κάτι άλλο» και μάλιστα επειδή αναφερθήκαμε στο θέμα της απόκρισης, το iPhone 6s είναι το πρώτο μίας γενιάς κινητών, το οποίο ενσωματώνει την τεχνολογία Force 3D Touch (από τις αρχές Σεπτεμβρίου γνωρίζουμε ότι έιναι και η Huawei στο “κόλπο”, όμως η commercial luxury edition του Mate S ακόμη δεν έχει εμφανιστεί). Η σύλληψη πίσω από τη συγκεκριμένη φιλοσοφία είναι απλή, καθώς ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στο κινητό τηλέφωνο να αντιληφθεί την πίεση που ασκεί σε αυτό ο χρήστης με τα δάχτυλα του. Τεστάροντας τη συγκεκριμένη λειτουργία είδαμε ότι όντως το iPhone 6s μπορούσε να αντιληφθεί με άνεση την πίεση που του ασκούσαμε. Ειδικότερα, σε μία σειρά από εφαρμογές όπως π.χ. είναι το camera app, εάν ο user δώσει μεγαλύτερη πίεση στο εικονίδιο, τότε εμφανίζονται μία σειρά από shortcuts (όπως για παράδειγμα είναι η άμεση λήψη φωτογραφίας ή η εγγραφή σε video). Αν και είναι λίγο νωρίς, κάτι μας λέει ότι οι developers θα χρησιμοποιήσουν κατά κόρον τη συγκεκριμένη τεχνολογία στις νέες εφαρμογές τους.

    iPhone 6S unboxing (4)

    Και επειδή οι λάτρεις των tech specs πάντοτε αρέσκονται στο να μαθαίνουν για τις τεχνολογικές δυνατότητες των mobile συσκευών, η νέα ναυαρχίδα της Apple κρύβει στο εσωτερικό της ένα πολύ δυνατό… «μυστικό», το οποίο ακούει στο όνομα Apple A9 και πρόκειται ουσιαστικά για το νέο chipset, το οποίο σύμφωνα με τις μετρήσεις από την ίδια την Apple είναι 70% πιο γρήγορο από το A8 που αποτέλεσε την καρδιά των iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Το A9 chipset της Apple βασίζεται σε μία dual-core CPU, η οποία είναι χρονισμένη στα 1.84GHz, ενώ παράλληλα μία PowerVR GPU ΓΤ7600 (με έξι πυρήνες) αναλαμβάνει την διαχείριση των απαιτητικών γραφικών.

    iPhone 6S unboxing (8)

    Επιπλέον, τα 2GB μνήμης RAM αν μη τι άλλο απότελούν μία σοφή επιλογή, από την πλευρά της Apple καθώς έτσι εξασφαλίζει στο iPhone 6s ακόμη μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο! Επιπλέον, το iPhone 6s έρχεται σε τρεις εκδόσεις των 16/64 και 128GB και ως γνωστόν η Apple για μία ακόμη φορά (κατά την προσφιλή της τακτική) δεν προτίμησε τη λύση της microSD slot. Στα της κάμερας, η Apple δεν ήταν δυνατόν να παραμελήσει τις φωτογραφικές δυνατότητες της νέας ναυαρχίδας της, για αυτό και ενσωμάτωσε στη συσκευή της μία iSight camera με 12MP (μία ποιοτική αν μη τι άλλο αναβάθμιση σε σύγκριση με τα 8MP του iPhone 6). Παράλληλα, δεν γίνεται να μην σταθούμε και στη δυνατότητα για λήψη video στα 4Κ, το οποίο αποτελεί ένα feature που σίγουρα θα τραβήξει σα μαγνήτης το ενδιαφέρον των users που λατρεύουν τα mobile videos.

    iPhone 6S unboxing (3)

    Αναμφίβολα, μπορούμε να πούμε πάρα πολλά ακόμη για τις δυνατότητες του iPhone 6s, ωστόσο… καλύτερα να αφήσουμε και ορισμένα πράγματα για το αναλυτικό review που θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε γενικές γραμμές, αυτό που κρατάμε από την πρώτη μας επαφή με το iPhone 6s είναι ότι πρόκειται για ένα πιο updated και σύγχρονο iPhone 6, το οποίο όμως μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μία σειρά από τις τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Δείτε το unboxing video που ακολουθεί και stay tuned για το αναλυτικό review της νέας ναυαρχίδας της Apple…

    *Το iPhone 6s για την δοκιμή, μας το προσέφερε η COSMOTE.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles