18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Όχι δεν ενδιαφερόμαστε να κατασκευάσουμε Mac με οθόνη αφής, λέει στέλεχος της Apple

    Ο Senior Vice President of Software Engineering της Apple, Craig Federighi (και το… πολυσχολιασμένο μαλλί του), σε συνέντευξη στο CNET αμέσως μετά τις παρουσιάσεις της αμερικανικής εταιρείας αυτή την εβδομάδα, διευκρίνησε ότι δεν είναι πιθανό η Apple να κατασκευάσει κάποιο Mac ή Macbook με οθόνη αφής σύντομα.

    apple-ipad-2014-15

    “Δε νομίζουμε ότι αυτό είναι το σωστό interface, ειλικρινά” ανέφερε ο Federighi, σημειώνοντας ότι η ομάδα τους έχει επικεντρωθεί “στην ανάπτυξη των καλύτερων track pads” που θα προσφέρουν άνεση στη χρήση. Συμπληρώνει, ωστόσο, πως “φυσικά όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πειραματιστεί με όλες τις τεχνολογίες, αλλά βρήκαμε ότι απλά δεν είναι καλές. Έτσι δεν ενδιαφέρόμαστε τόσο να φτιάξουμε ένα”.

    Ο ίδιος ανέφερε ότι τα iPad και τα iPhone μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία “πολύ αναπαυτική θέση”, σε σχέση με το να χρειάζεται συνεχώς κάποιος να φτάσει να αγγίξει την οθόνη ενός υπολογιστή όταν κάθεται στο γραφείο.

    Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο ίδιος καθώς και άλλα στελέχη της Apple είχαν σημειώσει ότι η εταιρεία δεν έχει τα σχέδιά της την ενοποίηση των iOS και OS X, κάτι που θα ήταν “σπατάλη ενέργειας” όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

    Και κάπως έτσι, φήμες που είχαν κυκλοφορήσει τόσο για μία τέτοια ενοποίηση σε κάποιο νέο προϊόν όπως ένα iPad pro, όσο και για Macbook με οθόνη αφής, διαψεύδονται από επίσημα χείλη, τουλάχιστον μέχρι… νεοτέρας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles