11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μονομαχία κορυφής για Apple και Samsung στις αποστολές smartphones το τελευταίο τρίμηνο

    “Στήθος με στήθος” παλεύουν Apple και Samsung όσον αφορά τις αποστολές smartphones το τελευταίο τρίμηνο, όπου, σύμφωνα με τη Strategy Analytics, έχουν αποστείλει και οι δύο από 74,5 εκατ. συσκευές, κατακτώντας την κορυφή.

    samsung-apple

    Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Lenovo-Motorola με 24,7 εκατ. αποστολές και ακολουθεί η Huawei με 24,1 εκατομμύρια.

    Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για την πρώτη περίοδο διάθεσης των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, που φυσικά έχει βοηθήσει στα πολύ καλά αποτελέσματα της Apple (η οποία ανακοίνωσε χθες μεταξύ άλλων και ρεκόρ εσόδων), σε κάθε περίπτωση η ανοδική πορεία της αμερικανικής εταιρείας είναι αξιοσημείωτη, φτάνοντας τη Samsung που είναι σε πτωτική πορεία. Η κορεατική εταιρεία είδε το μερίδιο αγοράς της να πέφτει από 30% στο τέλος του 2013 σε μόλις 20% σήμερα, καθώς δέχεται πιέσεις τόσο από την Apple στη high-end κατηγορία όσο και από την Κίνα (Huawei, Xiaomi) στα “χαμηλότερα” στρώματα.

    Οι προσπάθειες για ανάκαμψη σίγουρα απασχολούν τους Κορεάτες και τώρα όλοι περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσουν, μέσα από την παρουσίαση του Samsung Galaxy S6. Σε ένα περίπου μήνα στη Βαρκελώνη θα γνωρίζουμε περισσότερα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles