18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η νέα πατέντα της Apple θέλει να προστατεύσει το iPhone σας κάνοντάς το να πέφτει στο έδαφος σαν… γάτα!

    Από τις μεγαλύτερες “σπαζοκεφαλιές” που έχει να λύσει κάθε εταιρεία τεχνολογίας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα των συσκευών που κατασκευάζει. Το μαρτύριο της σπασμένης οθόνης θα ήταν προτιμότερο να το περνούν ολοένα και λιγότεροι χρήστες, έτσι οι τρόποι που μπορεί να αυξηθεί η αντοχή μίας συσκευής δεν έχουν σταματήσει να αναζητούνται…

    Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η νέα πατέντα της Apple που μόλις εγκρίθηκε από το Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων. Τι κάνει; Πολύ απλά το iPhone σας να πέφτει στο έδαφος σαν μία… γάτα!

    cat-iphone

    Οι γάτες, πέραν του ότι είναι “εφτάψυχες”, η αλήθεια είναι πως διακρίνονται για τα αντανακλαστικά τους, την έμφυτη στην ουσία ικανότητά τους να μπορούν πέφτοντας από κάπου να προσγειώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην τραυματιστούν. Από αυτό φαίνεται πως λαμβάνει έμπνευση και η πατέντα της Apple, που εφαρμόζει την ιδέα στα εύθραυστα ηλεκτρονικά της, όπως το iPhone ή το iPad.

    Χρησιμοποιώντας στοιχεία από αισθητήρες όπως γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα αλλά και το GPS της συσκευής, αυτή είναι “εξοπλισμένη” ουσιαστικά με έναν “προστατευτικό μηχανισμό” που μπορεί να αναγνωρίσει πότε βρίσκεται σε κατάσταση ελεύθερης πτώσης και να υπολογίσει μετρήσεις όπως η ταχύτητα καθόδου και ο χρόνος, που μπορούν να παίξουν το ρόλο τους. Τότε η συσκευή ενεργοποιεί έναν “κινητήρα” που την προσανατολίζει με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατευτούν ευαίσθητα εξαρτήματα της όπως η οθόνη ή η φωτογραφική μηχανή όταν αυτή έρθει σε βίαιη επαφή στο έδαφος. Όπως περίπου το κάνει η γάτα δηλαδή…

    patent-apple

    Αν το σύστημα αερόσακων για κινητά που είχε πατεντάρει πριν χρόνια ο Jeff Bezos σας είχε φανεί ιδιαίτερο, οφείλετε να παραδεχθείτε πως και η Apple κλέβει τις εντυπώσεις με τη δική της πρόταση… Το αν θα τη δούμε σε κάποια μελλοντική συσκευή, πάντως, παραμένει άγνωστο, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες καταθέτουν τις πατέντες για να προστατεύσουν την πνευματική τους ιδιοκτησία και όχι γιατί σκοπεύουν να τις χρησιμοποιήσουν σε ένα καταναλωτικό προϊόν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles