21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Apple σταματάει την τεχνική υποστήριξη στα iPhone 3G και iPhone 3GS;

    Σύμφωνα με ένα απόρρητο εσωτερικό έγγραφο της Apple που διέρρευσε στον τύπο, η εταιρεία από το Cupertino έχει αποφασίσει να σταματήσει το service και οποιαδήποτε είδους υποστήριξη στα παλαιότερα iPhone 3G και iPhone 3GS. Όπως τονίζεται, οι συγκεκριμένες συσκευές αναμένεται να εισέλθουν στην κατηγορία “vintage” και μετά από λίγο καιρό θα θεωρούνται “obsolete” (δηλαδή απαρχαιωμένα).

    iphone-3g-2o4-800

    H συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να ισχύσει για όλες τις μεγάλες αγορές (Η.Π.Α, Καναδά, Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής, Ασίας και Ειρηνικού), γεγονός που απλούστερα σημαίνει ότι οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Apple και τα εξουσιοδοτημένα Apple Stores δεν θα παρέχουν τεχνική υποστήριξη για τις συγκεκριμένες συσκευές. Η Apple συνήθως παρέχει τεχνική υποστήριξη για περίπου 5 χρόνια από τη στιγμή που σταματάει η παραγωγή οποιασδήποτε συσκευής, για αυτό εάν όντως το συγκεκριμένο έγγραφο είναι πραγματικό τότε έχει μία λογική βάση, καθώς το iPhone 3G έκανε την εμφάνιση του στην αγορά τον Ιούλιο του 2008, ενώ το iPhone 3GS κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης και σε μερικές πολιτείες των Η.Π.Α οι κατασκευαστές hardware είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να παρέχουν τεχνική υποστήριξη ακόμη και για μία δεκαετία. Τα iPhone 3G και 3GS αν και αποτέλεσαν από τα πιο πετυχημένα smartphones στην ιστορία της Apple, δε χωράει αμφιβολία ότι έχουν κάνει τον κύκλο της ζωής τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles