13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple αποκαλύπτει το iPad Pro, το πιο δυνατό iPad ever!

    Με την χαρακτηριστική φράση: “We have the biggest news in iPad, since the iPad“, o Tim Cook στο σημερινό Apple event σήκωσε την κουρτίνα στο iPad Pro, το οποίο σύμφωνα με την Apple είναι το πιο ισχυρό και δυνατό iPad που κυκλοφόρησε ποτέ η γνωστή εταιρεία με έδρα το Cupertino. Η Apple είναι εμφανές ότι για μία ακόμη φορά θέλησε να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της στην αγορά των tablets και παράλληλα δίνοντας στο καταναλωτικό κοινό μία ακόμη premium συσκευή υψηλών επιδόσεων.

    ipad-pro-price-models

    Το νέο iPad φέρει τη λέξη “Pro” και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που του αποδόθηκε τυχαία, καθώς η νέα πρόταση της ιστορικής εταιρείας επιχειρεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των users που τοποθετούν τον εαυτό τους στην “Pro” και την high-end κατηγορία. Άλλωστε, τα tech specs της νέας συσκευής δηλώνουν ότι έχουμε να κάνουμε με μία top-class λύση. Ξεκινώντας από το εκπληκτικό display του, το iPad Pro προσφέρει οθόνη Retina με διαγώνιο στις 12.9 ίντσες (ανάλυση 2.732×2.048 pixels), κάτι που μεταφράζεται στο εξωφρενικό νούμερο των 5.6 εκατομμύρια pixels!

    2015-09-09-image-10

    Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το iPad Pro διαθέτει έναν A9Χ 64-bit επεξεργαστή, ο οποίος συνοδεύεται από 2GB RAM και έχει διπλάσιο memory bandwidth. O φρέσκος A9X είναι 1.8 φορές πιο γρήγορος από τον A8X που υπήρχε στην προηγούμενη version του iPad. Επιπλέον, η απόδοση στον νευραλγικό τομέα των γραφικών είναι 2 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με το iPad Air 2. H Apple μάλιστα προέβη και σε μία αρκετά τολμηρή δήλωση αναφορικά με τις δυνατότητες του iPad Pro, καθώς τόνισε ότι το νέο iPad προσεγγίζει την απόδοση των desktops και είναι 80% ταχύτερο από όλα τα portable PCs που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες.

    ipad-pro-5

    Όπως έγινε γνωστό, η Apple έδωσε μεγάλη βαρύτητα στον ήχο του iPad Pro, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα iPad διαθέτει ένα σύστημα 4 ηχείων, το οποίο αυξάνει κατακόρυφα όχι μόνο την ένταση, αλλά και την απόδοση του ήχου τρεις φορές περισσότερο σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Επιπλέον, από το iPad Pro δεν λείπει και μία iSight rear camera, η οποία προσφέρει φωτογραφίες στα 8MP, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι διαθέτει επίσης το γνωστό Touch ID fingerprint sensor, όπως επίσης και το iOS 9 στο εσωτερικό του. Φυσικά, από άποψη αισθητικής και design, το iPad Pro βαδίζει στα ίδια ποιοτικά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η Apple, καθώς είναι εξαιρετικά λεπτό (με πάχος μόλις στα 6,9mm) και ζυγίζει λίγο παραπάνω από 700 γραμμάρια.

    ipad-pro-pencil

    Παράλληλα, πως ανακοινώθηκε η Apple φρόντισε να εξοπλίσει το iPad Pro με ένα ειδικό smart physical keyboard, αλλά και με το Apple Pencil, ένα stylus. Τα παραπάνω περιφερειακά υποδηλώνουν την τάση της Apple να προσδώσει έναν πιο επαγγελματικό χαρακτήρα στο iPad Pro. Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο του event της Apple το iPad Pro θα είναι διαθέσιμο τον προσεχή Νοέμβριο σε τρεις διαφορετικές εκδόσειςH “απλή” των 799$ (32GB/Wi-Fi), η “μεσαία” των 949$,  η οποία φέρει 128GB και Wi-Fi υποστήριξη και τέλος η “top έκδοση”, η οποία έρχεται με 128GB και LTE υποστήριξη και στοιχίζοντας 1.049$.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles